Sainz: A jó stratégiákért senki sem gratulál a Ferrarinak! - F1VILÁG.HU

Sainz: A jó stratégiákért senki sem gratulál a Ferrarinak!

HIRDETÉS
A Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz szerint a maranellói istállónak több kritikával kell szembesülnie, mint bármely más csapatnak a mezőnyben, ráadásul akkor, amikor jól döntenek, senki sem gratulál nekik.
CIRCUIT DE SPA FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 27: Carlos Sainz, Ferrari F1-75, leads Esteban Ocon, Alpine A522 during the Belgian GP at Circuit de Spa Francorchamps on Saturday August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Az olasz csapatot rengeteg bírálat érte idén a vitatható taktikai döntések miatt, habár azokat utólag mindig megmagyarázta a patinás istálló vezetősége. Mattia Binotto a napokban úgy fogalmazott, számos esetben előfordult, hogy hibás döntésként könyvelték el a Ferrari egy-egy lépését, holott valójában nem is volt az.

A Holland Nagydíj csütörtöki médianapján Carlos Sainz is védelmébe vette csapatát – szerinte sokszor igazságtalanul bírálják a Ferrarit, és nem gondolja úgy, hogy rendre hibázik az istálló.

„Nagyon nehéz általánosítani, azt mondani, hogy bátrabbnak, vagy épp óvatosabbnak kellene-e lennünk” – mondta a spanyol pilóta csütörtökön. „Egyesével kellene kielemezni őket, egymástól függetlenül. Meggyőződésem, hogy ebben az esetben minden eredmény, minden konklúzió más lenne.”

„Lehet, hogy egyes esetekben lehettünk volna bevállalósabbak, máskor egy kicsit óvatosabbak. Számomra a lényeg a folyamatos fejlődés, és hogy folyamatosan megtaláljuk a módját annak, hogy helyes döntéseket hozzunk a megfelelő időben.”

„Rengetegszer előfordult idén, hogy jó döntéseket hoztunk, de senki sem jött oda hozzánk, és mondta, hogy ’ó, jól döntöttetek’, senki sem gratulált nekünk ehhez. Másfelől viszont, amikor van két-három – fogalmazzunk úgy, hogy rossz döntés utólag –, akkor óriási a kritika.”

Sainz szerint a Ferrarival sokkal keményebben bánnak a kritikusok, mint más istállókkal.

„Én úgy gondolom, kicsit keményebben bánnak a Ferrarival. Az az érzésem, hogy amikor a McLarennél, a Toro Rossónál, vagy a Renault-nál voltam, és megesett egy komoly hiba, senki sem jött oda, és kezdett el mutogatni, vagy kritizálni, és a földbe döngölni úgy, ahogy a Ferrarival teszik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!