A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Sainz a jó taktikában és pontszerzésben bízik

Nem sikerült jól a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérő edzése a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz számára: a spanyol csak a 12. helyről rajtolhat vasárnap, ám azt megígérte, küzdeni fog az utolsó körig.

A Ferrari már a pénteki szabadedzések után sem volt elégedett az SF21-es nyers tempójával, ezen pedig nem is sikerült sokat javítani a szombati időmérő edzésre.

Carlos Sainz nem jutott tovább a Q2-ből, így a vasárnapi futamon csak a 12. helyről rajtolhat majd.

„Nem volt valami pozitív nap” – mondta csalódottan a spanyol. „Pénteken küszködtünk a rövid etapos tempóval, szóval nem számítottunk sok jóra. Nem ideális, hogy lemaradtam a top 10-ről, de mivel ennyire szoros a mezőny egy ilyen rövid pályán, ki kell hegyezni mindhárom szektort, nekem pedig hiányzott némi magabiztosság a második szektorban.”

„A versenyt viszont holnap futjuk, és a 12. helyről rajtolva gondolkodhatunk másféle forgatókönyvekben és lehetőségekben, hiszen szabadon választunk gumit.”

A Ferrari versenytempójával kapcsolatban Sainz már pénteken is bizakodóan nyilatkozott, így a spanyol pilóta okkal bízhat a pontszerzésben.

„A versenytempónk erősnek tűnt pénteken, szóval várom már a futamot. Nincs még vége a hétvégének, és az utolsó körig küzdeni fogunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!