Friss hírek

Sainz a kettős kiesés után is azt mondja, nagyszerűen dolgozik a Ferrari

Rendkívül kiábrándító hétvégét zárt Bakuban a Ferrari Forma-1-es csapata, hiszen Charles Leclerc és Carlos Sainz is technikai probléma miatt kiesett. Utóbbi versenyző számára azért különösen frusztráló ez, mert idén már a harmadik kiesését szenvedte el.

A spanyol azt persze rögtön hozzátette, őt eddig nem sújtották technikai problémák, hiszen Ausztráliában saját hibájából, Imolában pedig rögtön a rajt után, egy baleset miatt esett ki. Sainz újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, meggyőződése, hogy a Ferrari tanulni fog a Bakuban történtekből.

„Nekem idén nem voltak megbízhatósági problémáim. Egyszerűen balszerencsés voltam, és a dolgaim nem alakultak jól, de persze látom, hogy Charles-nak volt gondja Barcelonában, és most itt is” – mondta a spanyol versenyző.

Hirdetés
 

„Nehéz nap ez a csapat számára, az egész Ferrari család számára, de meggyőződésem, hogy megvizsgáljuk majd a dolgot, egységesek maradunk, és tovább nyomjuk. Hosszú szezon áll előttünk.”

Sainz azt mondja, azért különösen frusztráló az újabb kiesés, mert egyszerűen képtelen elkapni a fonalat, és nem tud elegendő időt tölteni az autóban ahhoz, hogy összecsiszolódjon vele.

„Ami engem illet, rendkívül nehéz elkapni bármiféle lendületet is. Valahányszor jó versenyt futok, a következőn valami biztosan történik. 2022 ebből a szempontból eddig rettentően frusztráló. De továbbra is bízom abban, hogy egyszer véget ér ez, és simábban alakulnak majd a dolgaim” – magyarázta a Ferrari versenyzője, majd beszélt arról is, szerinte alapvetően a maranellói istálló nagyszerűen dolgozik.

„Úgy gondolom, csapatként idén eddig elég szolidan teljesítünk. Voltak problémák itt-ott, de szerintem a csapat nagyon jó munkát végez. Igen, belefutottunk az első kettős kiesésbe, illetve dupla műszaki problémába, de szerintem a csapat nagyszerű munkát végez. Csupán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy higgadtak és egységesek maradunk, és a helyzetnek megfelelően reagálunk. Tanulunk az efféle hibákból.”

„Ami személyesen engem illet, nagyon frusztráló, hogy nem sikerül lendületet venni. Ismét kiestem, már a 9. körben, és rettentően frusztráló, hogy semmit sem tudtam tanulni az autóval – de ez van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!