Sainz: A köridők nem jelentenek túl sokat - F1VILÁG.HU

Sainz: A köridők nem jelentenek túl sokat

HIRDETÉS

Nem száll el silverstone-i teljesítményétől a Toro Rosso autóját tegnap nyüstölő Carlos Sainz Junior.


Nem száll el silverstone-i teljesítményétől a Toro Rosso autóját tegnap nyüstölő Carlos Sainz Junior.

A spanyol tehetség a második legjobb idővel zárta a csütörtöki tesztnapot, noha először tesztelhetett Forma-1-es autóval. Hátránya mindössze néhány századmásodperc volt Daniel Ricciardo mögött.

Sainz szerint azonban hiba volna túl sok jelentőséget tulajdonítani ezeknek a köridőknek.

„Ez csak teszt – és nem azért fogok egy napon a Forma-1-ben versenyezni, mert részt vettem ezen a teszten és jó munkát végeztem. Azért vagyok itt, mert a Red Bull engem választott erre a tesztre. De ez a gyakorlás semmit sem jelent.”

„Az egyetlen dolog, amit remélek, hogy elégedettek a teljesítményemmel, és elég érett vagyok ahhoz, hogy újabb teszteken próbáljam ki magam, hiszen egy ilyen lehetőség után az ember csak még többet akar.”

„Az ember persze szívesebb látja magát a második helyen, mint a kilencediken, de talán két másodperccel is le voltunk maradva tempó tekintetében. Nem tudom. Nehéz megítélni, hiszen rengeteg tényező befolyásolhatja a dolgokat. Az autó 8 másodperccel gyorsabb és lassabb is lehet, rengeteg minden függ az üzemanyag-mennyiségtől. Meghagyom az értékelést a srácoknak, hiszen nem akarok azon agyalni, mennyire voltam jó, amíg nem mondják meg ők.”

Ennek ellenére Sainz rettentően boldog, hogy Forma-1-es teszten vehet részt – ma pedig ráadásképp a Red Bull autójával róhatja a köröket Silverstone-ban.

„Ez egyszerűen hihetetlen. Ha van olyan pálya, ahol az ember bele akar kóstolni a Forma-1-be, akkor az Silverstone. Ez életem eddigi legjobb napja. Egy álmom vált valóra. Miután kiugrottam az autóból, szerettem volna minden egyes szerelőnek és mérnöknek köszönetet mondani – elvégre részesei voltak életem legfontosabb és legjobb napjának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!