Sainz: A lágy gumikon dolgoznunk kell, muszáj mindent maximalizálnunk! - F1VILÁG.HU

Sainz: A lágy gumikon dolgoznunk kell, muszáj mindent maximalizálnunk!

HIRDETÉS
Döcögősen indult, ám végül jól végződött a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj pénteki nyitónapja Carlos Sainz számára. A spanyol a leggyorsabb volt a második szabadedzésen, és szoros időmérőre számít szombaton.
Carlos Sainz, Ferrari

A Ferrari versenyzője az edzésnap végén elárulta, a nyitótréningen váratlanul érte őket az autó gyenge teljesítményére, de szerencsére sikerült úgy változtatni a beállításokon, hogy a második gyakorláson már sokkal kényelmesebben érezte magát „irodájában”. Sainz azt mondja, elégedett, hiszen a jó teljesítmény mellett a megtett körök száma is bizakodásra ad okot.

„Mozgalmas nyitónapunk volt itt, Szingapúrban” – fogalmazott a spanyol versenyző. „Sikerült elvégeznünk a teljes futástervet, de azért kihívásokkal is szembe kellett néznünk, főleg az autó beállításai és egyensúlya tekintetében.”

„Nem igazán találtuk meg a megfelelő tartományt az első edzésre, de sikerült javítanunk a helyzeten a második gyakorlásra. Még van némi tennivalónk, javítanunk kell a köridőkön, főleg a hosszú etapokon. Úgy tűnik, szoros küzdelemre van kilátás, szóval minden tekintetben maximalizálnunk kell a hétvégét.”

„Itt nagy önbizalomra van szükség ahhoz, hogy az ember jó kört rakjon össze, és még nem vagyunk azon a szinten, amin lenni szeretnénk. Szükség lesz még némi fejlődésre szombatig.”

Sainz hozzátette, a lágy gumikon még dolgozniuk kell az utolsó edzésen.

„Nehéz volt működtetni a lágy gumikat ma. Az ember arra számít, hogy felteszi a lágy gumikat, és egy másodperccel gyorsabb lesz, de ma csak 3-4 tizedet tudtunk javulni, ami egy kicsit meglepő volt.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár az időmérőtől, és milyen teljesítményre számít a Red Bullok részéről, Sainz így felelt: „Többeknek volt problémája ma, ami miatt nem tudtak megfelelő köridőket futni, és szerintem szombatra mindannyian sokat javulhatunk még. Arra számítok, hogy mindenki sokkal gyorsabb lesz, a Red Bullok, a Mercedes, és mi is feljebb kapcsolunk majd. Nekünk kell a legnagyobb fejlődést megtennünk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!