Sainz a lassú osztrák sportbírókat kritizálta - F1VILÁG.HU

Sainz a lassú osztrák sportbírókat kritizálta

HIRDETÉS
A lassú sportbírókat kritizálta a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat követően a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, aki azt szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megvizsgálná vasárnapi incidensét.
GP AUSTRIA F1/2022 - VENERDI’ 08/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol pilóta a verseny 56. körében volt kénytelen kiállni motorhiba miatt. Miközben meghibásodott autóját igyekezett biztonságos helyen leparkolni, a Ferrari hirtelen lángra kapott, Sainz azonban nem tudott könnyen kiugrani a versenygépből, az ugyanis elkezdett hátrafelé gurulni a 4-es kanyar bukóterében.

Sainz szerint a sportbírók meglehetősen későn érkeztek segíteni, így másodperceken múlt, hogy a rutinos versenyző még biztonságosan ki tudott pattanni a lángoló autóból. A Ferrari versenyzője azt mondja, azért nem ugrott ki hamarabb, mert nem akarta, hogy autója kontroll nélkül visszaguruljon a pálya irányába.

„Igen, nem volt egy ideális és könnyű helyzet, hiszen láttam a tükrömben, hogy az autó lángra kapott. Ugyanakkor viszont nyomtam a féket is” – mondta a spanyol. „Amint megpróbáltam kiugrani, láttam, hogy az autó elkezd hátrafelé gurulni, és nem akartam kontroll nélkül hagyni.”

„Szóval a sportbíróknak, hogy jöjjenek segíteni, és tegyenek valamit a gumi alá, hogy ne guruljon tovább az autó, de szerintem az egész folyamat egy kicsit lassú volt. Egy ponton pedig már akkora volt a tűz, hogy tényleg ki kellett ugranom. Szerintem épp ekkor érkezett meg az első sportbíró, és megállította az autót.”

Sainz azt mondja, mindenképpen tanulni kell az esetből, és le kell vonni a megfelelő következtetéseket.

„Igen, ez határozottan olyasvalami, amit meg szeretnénk vizsgálni. Hogy mit lehetett volna tenni, hogy gyorsabbak legyenek, mert nem volt egy könnyű helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!