Sainz a legesélyesebb Vettel helyére? - F1VILÁG.HU

Sainz a legesélyesebb Vettel helyére?

HIRDETÉS
Olasz sajtóhírek szerint Carlos Sainz pályázik a legjobb eséllyel arra, hogy átvegye Sebastian Vettel helyét, amennyiben a négyszeres világbajnok nem hosszabbítja meg szerződését a Ferrarival.
The FIA Press Conference (L to R): Pierre Gasly (FRA) Red Bull Racing; Valtteri Bottas (FIN) Mercedes AMG F1; Carlos Sainz Jr (ESP) McLaren; Sebastian Vettel (GER) Ferrari; George Russell (GBR) Williams Racing.
Spanish Grand Prix, Thursday 9th May 2019. Barcelona, Spain.

A német pilóta jelenleg érvényes kontraktusa 2020 végén lejár, a legfrissebb szerint pedig nemrég a Ferrari egy újabb ajánlattal állt elő: kétéves szerződést kínált a németnek, és egy opciót a folytatásra.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke többször kifejtette, hosszabbítani akarnak Vettellel, így kétségkívül a német jelenti az elsődleges választást számukra.

A Ferrarinak viszont van már B-terve arra az esetre is, ha nem sikerül megállapodni Vettellel, olasz sajtóhírek szerint a legesélyesebbé Carlos Sainz lépett elő.

A spanyol versenyző remek teljesítményt nyújtott a McLarennel az elmúlt évben – a Brazil Nagydíjon dobogós eredményt ért el –, van azonban még egy ok, ami miatt mellette teheti le voksát a Ferrari, nem pedig a másik jelölt Daniel Ricciardo mellett!

Az ausztrál ugyanis jelenleg a négy legjobban fizetett versenyző egyike, és úgy tudni, Sainz szerződtetését mintegy feleannyiból „megúszná” a Ferrari.

A fiatal spanyol egyébként meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott a pletykákkal kapcsolatban.

„Mindenki tudja, hogy otthon érzem magam a McLarennél, és hogy tárgyalunk már egy több évre szóló szerződésről” – nyilatkozta nemrég Sainz.

„De persze jó dolog, ha az embert a Ferrarival hozzák összefüggésbe. Bóknak veszem. Viszont jelenleg a McLarenre szeretnék koncentrálni.”

Sainz egy másik interjúban mindenesetre utalt rá, nyitottan áll hozzá a jövőjéhez.

Hirdetés

„Számos szerződés lejár 2020 végén” – fogalmazott, majd a Marca című lapnak hozzátette: „A Forma-1-ben most minden megállt. Én bízom a képességeimben. Fontos előrelépést sikerült megtennem és meggyőződésem, hogy bármely csapatnál helytállnék – legyen szó akár a McLarenről, akár a Ferrariról vagy a Mercedesről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!