Sainz: A lényeg, hogy versenyképesek vagyunk! - F1VILÁG.HU

Sainz: A lényeg, hogy versenyképesek vagyunk!

HIRDETÉS
Magabiztosan nyilatkozott a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzései után a Ferrarival eddig sokat küszködő Carlos Sainz. A spanyol a második leggyorsabb lett pénteken, és bár szoros időmérőre számít, úgy érzi, optimistán várhatják a folytatást.
GP MONACO F1/2022 - VENERDI’ 27/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari remek formában kezdte a monacói hétvégét, hiszen autói az élen zárták a nyitónapot. Bár az utcai pálya a mezőny valamennyi tagjának komoly kihívást jelent, úgy tűnik, a Ferrari autói jól boldogulnak a nehéz körülmények közepette. Sainz elégedetten nyilatkozott a pénteken elvégzett munkával kapcsolatban, mint ahogy az F1-75-ös teljesítményével is dicsérte.

„Biztató napunk volt, miután teljesítettük a tervezett programot, és jól teljesítünk a pályán. A lényeg, hogy versenyképesek vagyunk. Ezekkel az autókkal sokkal jobban csúszkálunk, nehezebb vezetni őket a bukkanókon, a kerékvetőkön. De igen, a legfontosabb, hogy úgy tűnik, a többiek még jobban küszködnek ezzel, szóval remek kihívás áll előttünk” – mondta a spanyol.

„Úgy tűnik, a gumikkal is jól bánunk, ugyanakkor pedig tisztességes tapadásunk van, ami fontos ezen a pályán, nem igaz? És úgy tűnik, a bukkanók, illetve a kerékvetők mindenki számára kihívást jelentenek.”

A Ferrari versenyzője szoros időmérőre számít, és bár jól kezdtek, fontos, hogy tovább tudjanak fejlődni a délutáni kvalifikációra.

„Az időmérő szoros lesz a pénteken látottak alapján, de eddig elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit végeztünk, és azzal, hogy fejlődni tudtunk, valahányszor pályára gurultunk. Most minden az apró részleteken múlik, meg kell találnunk a tökéletes egyensúlyt az időmérőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!