Sainz: A McLarené most a legjobb autó az F1-es mezőnyben - F1VILÁG.HU

Sainz: A McLarené most a legjobb autó az F1-es mezőnyben

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a hétvégi Spanyol Nagydíj után kijelenthető, hogy jelenleg a McLaren rendelkezik a legjobb versenyautóval a Forma-1-es mezőnyben.
Lando Norris, McLaren MCL38, leaves his pit box after a stop

A barcelonai versenyen ugyan végül Max Verstappen győzedelmeskedett, a holland pilótának azonban nem volt egyszerű dolga, és kulcsfontosságú volt számára, hogy a rajtnál megelőzze a pole pozícióból induló Lando Norrist.

A futamot a 6. helyen befejező Carlos Sainz szerint ugyanakkor a McLaren formája lenyűgöző, szerinte Barcelonában is ők voltak a leggyorsabbak, és mivel mostanság minden helyszínen következetesen jók tudnak lenni, jelenleg az ő autójuk a legjobb a mezőnyben.

„Őszintén szólva azt gondolom, a legkövetkezetesebb autó jelenleg a McLaren” — mondta a spanyol. „Szerintem a Red Bull küszködik bizonyos pályákon. Akárcsak mi. A McLaren mindenhol gyors. Gyorsak lassú tempónál, a 3-as és 9-es kanyarokat pedig padlógázzal vették. És a leggyorsabbak voltak az 5-ös kanyarban is.”

„Szóval jelenleg a McLarennek semmiféle gyengeségét nem látom. A Red Bull szerintem még azért ott van. De a McLaren mindenhol gyors, ami igazán lenyűgöző.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is elismerte, ha Verstappen nem tudott volna Norris elé kerülni a rajtnál, nehéz lett volna megfogni a McLarent.

„Úgy gondolom, ha Landó megtartotta volna a pályapozíciót, nehéz lett volna legyőzni őt” — mondta a szakember. „Annyira szoros volt kettejük között, gyakorlatilag 18 másodperccel [valójában 15] a mezőny többi része előtt voltak. Szóval azt mondanám, hogy Lando lett a legkövetkezetesebb kihívó.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte a McLarennek volt-e gyorsabb autója, Horner így felelt: „Azt gondolom, a McLaren gyorsnak tűnt, és különösen az etapok végén, amit már láttunk néhány versenyen. Szóval a degradáció nagyon jó az autójukon.”

„Volt egy kis eltolás a stratégiájukban, de végül elég jók voltunk ahhoz, hogy elvégezzük a munkát.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!