Sainz: A megfelelő gumiválasztáson sok múlik vasárnap - F1VILÁG.HU

Sainz: A megfelelő gumiválasztáson sok múlik vasárnap

HIRDETÉS
A 3. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig azt mondja, a megfelelő gumiválasztás rendkívül fontos lesz a vasárnapi versenyt illetően.
GP ARABIA SAUDITA F1/2022 - VENERDI’ 25/03/2022
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A pénteki szabadedzéseken a Ferrari másik pilótája, Charles Leclerc volt a leggyorsabb, Sainz azonban ugyancsak az élmezőnyben végzett mindkét tréningen: az elsőt a 4., a másodikat a 3. legjobb köridővel zárta, habár a villanyfénynél megtartott edzésen nem tudott annyit körözni, mint szeretett volna, hiszen Leclerc-hez hasonlóan ő is megpuszilta autójával az egyik betonfalat.

Sainz ugyanakkor azt mondja, hasznos napot zártak, hiszen rengeteget tanultak ezúttal is.

„Ahogyan arra számítani lehetett, ezek az autók másképp viselkednek itt, Dzsiddában, mint Bahreinben, és tovább folytattuk a tanulást azzal kapcsolatban, hogy hogyan állítsuk be a versenygépet a különféle körülményekhez és kanyarokhoz” – magyarázta a spanyol versenyző.

„A „delfinezés” egy kis problémát okozott egy ponton, de nem aggódom túlzottan. Ahogy tavaly, úgy idén is nagyon fontos lesz a stratégia szempontjából annak megértése, hogy melyik a legjobb gumikeverék a versenyre.”

„A második edzés végén nem fejeztük be a hosszú etapot, miután súroltam a falat, ezért a garázsban kellett maradnunk. Meglátjuk, mit hoz a szombat!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!