Sainz a ponthátrány ellenére örül a McLaren győzelmének - F1VILÁG.HU

Sainz a ponthátrány ellenére örül a McLaren győzelmének

HIRDETÉS
Habár a McLaren Olasz Nagydíjon szerzett kettős győzelme nagy csapás a Ferrarinak, Carlos Sainz azt mondja, örül annak, hogy nyerni láthatta volt csapatát.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, leads Carlos Sainz, Ferrari SF21 entering corner

Sainz a McLarentől érkezett a Ferrarihoz 2021-re, a wokingi gárda pedig 9 év után újra győzelmet ünnepelhetett a Forma-1-ben: Daniel Ricciardo ugyanis megnyerte az Olasz Nagydíjat csapattársa, Lando Norris előtt.

Sainz azt mondja, természetesen örömmel látta volt csapata sikerét, még ha az nem is jelent túl jó hírt a Ferrari számára.

„Még jobb volt a tempójuk Monzában, mint tavaly. Azt gondolom, már tavaly is remek volt a sebességük, de nem annyira, mint idén” – mondta Sainz.

„És a nagyszerű rajtokkal és nagyszerű tempóval sikerült egy szolid hétvégét összerakniuk, ehhez pedig csak gratulálni tudok! Egy olyan csapatról beszélünk, amit nyilván rendkívül nagyra tartok. És bizonyos szempontból örülök az ex-mérnökeim és azon emberek miatt, akikkel együtt dolgoztam.”

„Nagyon keményen dolgoztak. Nagyon nehéz pillanatokon mentek keresztül, és jó látni, hogy egy olyan történelmi csapat, mint a McLaren, újra győz.”

A kettős győzelemnek köszönhetően azonban a McLaren 13,5 pontos előnybe került a Ferrarival szemben a konstruktőrök versenyében.

„Sajnos velünk harcolnak a bajnokságban, és ez a lehető legrosszabb eredmény számunkra a konstruktőri 3. hely szempontjából” – mondta Sainz.

„De még lőtávolon belül vagyunk. Kihasználták a lehetőségeiket, gratulálok is nekik, Oroszországban viszont megpróbálunk újra eléjük kerülni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!