Sainz a Q1 után azt hitte, vége a világnak - F1VILÁG.HU

Sainz a Q1 után azt hitte, vége a világnak

HIRDETÉS
Izgalmasra sikeredett a McLarentől érkezett Carlos Sainz bemutatkozása a Ferrarinál. A spanyolnak már az időmérés első felvonásában komoly technikai problémával kellett megküzdenie.
GP BAHRAIN  F1/2021 - VENERDÌ 26/03/2021  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Végül a Scuderia sikeres edzést teljesített, mindkét autójukkal simán bejutottak a Q3-ba. Charles Leclerc a negyedik helyről rajtol vasárnap, Sainz pedig (bő fél másodperces hátránnyal a monacói mögött) a nyolcadik pozícióba kvalifikálta magát. Éppen kenyeres pajtásával, tavalyi csapattársával, Lando Norrisszal (McLaren) egy sorba.

Pedig az időmérés nem indult jól számára, mert már a Q1-ben egy izzasztó motorleállást kellett menedzselnie. Sainz a kivezető körében tartott, amikor a műszerfalán megjelent a „motor leáll” üzenet. Valahogy sikerült életet lehelnie bele, és visszacsordogált a boxba, de úgy gondolta, ezzel véget is ért számára a kvalifikáció.

„Boldog vagyok, hogy a Q3-ban lehetek, mert azután, hogy az autó lekapcsolt, úgy hittem, számomra vége az időmérésnek” – idézte fel a Scuderia új pilótája.

„Enyhén szólva is stresszes volt ezt átélni a legelső Q1-ünkön a csapattal. De azt gondolom, jól reagáltunk, összekaptuk magunkat a sokk után” – mondta Sainz a tőle megszokott lazasággal. Ijedtében aztán a Q2-ben megfutotta a leggyorsabb időt.

„Nagyon jól sikerült a Q2. Boldog voltam, amikor megláttam a nevem az élen. A Q3-as köröm viszont nem a tervek szerint alakult, fogalmam sem volt, hogy facsarjam ki az utolsó tizedeket a kocsiból.”

„De nem hagyom, hogy mindez elrontsa, amit eddig elértünk, mert ez mostanáig egy remek hétvége számomra. Nagyon boldog vagyok a dolgok alakulásával” – zárta optimistán a spanyol.

A csapattársa, Leclerc is elégedett lehet a nyitányon elért második rajtsorral, és ezt nem is rejtette véka alá:

„A hétvégén küzdöttem a kocsival, kicsit túl is vezettem. Összességében nem mentem jól. Belül azonban tudtam, hogy össze tudok rakni egy jó kört, de amíg nem csinálod meg, addig ebben sohasem lehetsz biztos. Aztán elérkezett az időmérő, és végre jól éreztem magam, már a kezdetektől növelni tudtam a tempót, és összejött az a Q3-as kör, aminek nagyon örültem” – szószátyárkodott a monacói.

Leclerc abban bízik, hogy a versenyképesebbnek tűnő SF21-est az élbolyban tudja tartani, bár a mögüle rajtoló Pierre Gasly-tól (AlphaTauri) tart egy kicsit, mert a francia az előnyösebb közepes keveréket használhatja.

Hirdetés

„Nagyon meggyőző az AlphaTauri. Nagyon, nagyon gyors volt a versenytempójuk pénteken, és közepeseken indulnak, ami trükkös lesz. A célunk nyilvánvalóan az, hogy megőrizzük a pozíciónkat, de a Top 3 realisztikusan szemlélve egyelőre nem elérhető számunkra” – lombozta le a tifosikat Leclerc.

„Ez még csak az első időmérés volt, ezért két lábbal kell a földön állnunk, és szorgalmasan dolgoznunk. Eddig ígéretes a helyzet, és örülök, hogy előrébb vagyunk a mezőnyben a szezonkezdetkor” – mondta a monacói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!