Sainz: A Red Bull és az Aston Martin talált valamit - F1VILÁG.HU

Sainz: A Red Bull és az Aston Martin talált valamit

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a Red Bull és az Aston Martin talált valamit, aminek köszönhetően autóik jóval kevésbé koptatták az abroncsokat, mint a Ferrari versenygépei.
Carlos Sainz Ferrari

Sainz csak a 4. helyen futott be a szezon első versenyén, a Ferrari-pilóták dolgát pedig jelentősen megnehezítette a bahreini futamon az, hogy a gumik degradációja jelentős mértékben volt jelen esetükben.

A Red Bull és az Aston Martin eközben remekül bánt a Pirelli abroncsaival, ez pedig komoly előnyben számított a sivatagi éjszakában. Sainz elismerte, aggasztó volt az, amit láttak, és alaposan ki kell elemezniük, ami történt.

„Bahreinben ez nagyon aggasztó. Azt remélem, hogy amint más pályákra megyünk, ahol kevésbé főzzük meg a gumikat, jobban tudjuk majd tartani a lépést” – mondta a spanyol versenyző. „Teljesen világos, hogy az autójukban van valami, úgy a Red Bullban, mint az Aston Martinban, aminek köszönhetően sokkal kevésbé degradálódnak az abroncsaik.”

„Ha megnézzük a Mercedest, nekik is nagyon hasonló mértékű volt a gumikopásuk, mint nekünk, de az említett két autó valamiért nem zabálta a gumikat. Szóval olyasvalami ez, amit ki kell elemeznünk, és meglátjuk, mit tehetünk.”

Sainz beszélt arról is, a Ferrari ugyanolyan problémákkal küszködött hétvégén, mint az elmúlt idényben.

„Ugyanaz – de nem olyan rossz, mint tavaly. Csupán arról van szó, hogy a másik két csapat valamiért talált valamit, aminek köszönhetően feleannyira koptatják a gumikat. Láthattuk, Fernando és Max mennyire tudták nyomni a gumiknak, nekünk pedig mennyire kellett spórolnunk. Amint elkezdjük nyomni, hátracsúszunk. Ez nem sok mozgásteret ad.”

A Ferrari pilótája abban bízik, más versenypályákon jobb lesz majd a helyzet: „Eléggé biztosak vagyunk abban, hogy más helyszíneken kicsit más lesz a helyzet. Bahrein a legextrémebb a gumidegradáció szempontjából egész évben. Meggyőződésem, hogy más pályákon jobban játszhatunk majd – Bahreinben viszont ez volt a valóság.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: A Red Bull és az Aston Martin talált valamit
Norris magabiztos: Ezt meg tudjuk nyerni!
Norris a pole-ban, Perez autót tört a Magyar Nagydíj időmérőjén!
Licitálj a Verstappen által dedikált versenyfelszerelésre! 
McLaren-uralom az időmérő előtt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!