Sainz: A szaúdi küszködés bizonyította, egyszerűen hiányzik a tempó - F1VILÁG.HU

Sainz: A szaúdi küszködés bizonyította, egyszerűen hiányzik a tempó

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon bebizonyosodott, hogy az olasz istállóra rengeteg feladat vár még, autója versenytempója ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után.
4 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - DOMENICA 19/03/2023 Carlos Sainz Ferrari

A spanyol versenyző 36 másodperces hátrányban a 6. helyen ért célba Dzsiddában, megelőzve csapattársát, Charles Leclerc-t. A vasárnapi verseny a Red Bull uralmáról szólt, a Ferrarikat pedig Fernando Alonso Aston Martinja, valamint a két Mercedes is maga mögé utasította.

A Ferrarinál korábban abban bíztak, a szaúdi pályán jobb teljesítményt tudnak majd nyújtani, az évadnyitón, Bahreinben ugyanis az aszfaltcsík durva felülete hátráltatta őket. Sainz viszont azt mondja, Dzsiddában világossá vált, hogy egész egyszerűen hiányzik a tempó.

„A kemény gumikon megfutott utolsó etap bizonyítja, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk, hogy még mindig nagyobb a degradáció, mint a Mercedesnél, még mindig jobban kopnak a gumik, mint az Aston Martinoknál. És hiányzik némi versenytempó” – fogalmazott a spanyol pilóta, majd hozzátette, azért is meglepő, ami történt, mert abban bíztak, ezen a hétvégén ők lehetnek a leggyorsabbak a Red Bull mögött.

„Egy kicsit meglepett, mert a pénteki edzések után, illetve a hétvége előtt azt gondoltam, hogy van esélyünk arra, hogy második erő legyünk itt, Dzsiddában. De szerintem a kemény gumikon megfutott utolsó etap bizonyította, hogy még rengeteg a tennivaló, és vannak gyengeségeink a versenyen, és meg kell várnunk a fejlesztéseket, hogy lássuk, javítani tudunk-e ezeken a bizonyos gyenge pontokon.”

Sainz beszélt arról is, a Ferrari SF-23-as versenyautójának gumikezelése problémás, az abroncsokat ugyanis „élve felzabálja” a versenygép.

„Szerintem ez a kulcs, ami balszerencsés dolog. Jelenleg nem tartunk ott a versenytempó tekintetében, ahol szeretnénk, mint ahogy az autó általános egyensúlyát tekintve sem. Küszködtünk egy kicsit, és ha bár tiszta pályán is túlhevítjük a gumikat, képzeljék el, mi történik, ha valaki mögött autózunk. Élve felzabáljuk őket.”

„Tiszta pályára van szükségünk ahhoz, hogy tisztességes köridőket produkáljunk. Pontosan tudjuk a gyengeségeinket. Ez pozitívum. Varázsolni nem tudunk ahhoz, hogy előbbre hozzuk a fejlesztéseket. De tudom, hogy a csapat padlóig nyomja, hogy meglegyenek, és biztosan javítani fognak a versenytempónkon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!