Friss hírek

Sainz Abu Dhabi óta csak még jobban csodálja Hamiltont

A tavalyi Abu Dhabi Nagydíj óta csak még jobban csodálja a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont Carlos Sainz – erről ő maga beszélt nemrég egy interjúban.

A Mercedes versenyzője drámai küzdelemben veszítette el a bajnoki címet a 2021-es idény utolsó versenyén, a futam után azonban sportszerűen gratulált az őt legyőző Max Verstappennek.

Michael Masi versenyigazgató vitás döntései miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) belső vizsgálatot is indított – ennek eredményeiről márciusban számolnak majd be.

Hirdetés
 

Az Abu Dhabi Nagydíjon a 3. helyen ért célba Carlos Sainz, aki most a Corriere dello Sport című lapnak beszélt arról, milyennek látta Hamiltont a dobogón állva.

„Nehéz elfogadni, ha az ember így veszíti el a bajnoki címet az utolsó körben” – mondta Sainz. „Jobban tisztelem őt, mint valaha azért, ahogy viselkedni tudott. Váltottunk néhány szót a dobogón, és tényleg nagyon szenvedett.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan érezte volna magát Hamilton helyében, Sainz elismerte, ő nehezen tudta volna kontrollálni magát.

„Nagyon rosszul éreztem volna magam. És meglepett, hogy nem omlott össze a verseny után.”

A Ferrari versenyzője szót ejtett arról is, reméli, az FIA tanult a történtekből.

„El kell kerülnünk a hasonló hibák megismétlődését. A futballmeccsek is szülnek vitákat. Meg kell akadályoznunk az F1-et abban, efféle feszültséget generáljon. De nem gondolom azt, hogy a helyzet katasztrofális, meggyőződésem, hogy fejlődik a dolog.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!