Sainz: Ahogy Leclerc, úgy Verstappen is hibázni fog majd - F1VILÁG.HU

Sainz: Ahogy Leclerc, úgy Verstappen is hibázni fog majd

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint semmi eget rengető nincs abban, hogy csapattársa, Charles Leclerc vezető pozícióban hibázott a múlt hétvégi Francia Nagydíjon, szerinte ugyanis annyira a határon autóznak az élmezőnyben, hogy bármikor becsúszik egy ilyen tévedés – szerinte Max Verstappen is fog még hibázni az idei szezon során.

Leclerc jó eséllyel pályázott a győzelemre Le Castellet-ben, a pole pozícióból rajtolva a futam első etapjában magabiztosan verte vissza Verstappen támadásait, ám a 18. körben hibázott a pálya 11-es kanyarjában, és a gumifalnak csapta autóját. A futamot így végül holland riválisa nyerte, aki így 63 pontra növelte előnyét a tabellán. A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz érthetően sajnálja csapattársát, legutóbbi nyilatkozatában pedig védelmébe is vette a monacóit.

„Az egy trükkös kanyar. Csapatként egész hétvégén nagyon gyorsak voltunk abban a kanyarban, nagyon erősen teljesítettünk ott” – mondta Sainz a verseny után. „Úgy gondolom, a mezőny elején tényleg padlóig nyomjuk, semmit sem hagyunk benne, és ilyen hibák előfordulnak, mert tényleg mindent beleadunk az élmezőnyben.”

„Őrületes, mekkora kockázatot vállalunk, hogy mennyire nyomjuk, és én is elkövettem egy hibát az előző versenyen. Most Charles hibázott, de Max is fog, szóval megesik az ilyen.”

Sainznak sem volt könnyű hétvégéje Franciaországban: motorkomponens-cserék miatt csak a 19. helyről rajtolhatott, és bár felküzdötte magát a 3. helyre, egy késői kerékcserével pozíciókat veszített, és végül csak az 5. helyen ért célba. Bár sokak szerint hibás taktikai döntést hozott a Ferrari, Mattia Binotto csapatfőnök szerint helyesen jártak el, Sainz pedig kiáll csapata mellett.

„Azt gondolom, volt egy tipikus értekezésünk a csapattal. Kétkiállásos taktikán vagy, de hirtelen ráeszmélsz, hogy ott vagy a 3. vagy 4. helyen, és próbálsz elmenni a végéig, a csapat pedig meg is kérdezi, ’el fogsz tudni menni a végéig?’” – magyarázta Sainz. „Én voltam az, aki azt mondta nekik, hogy szerintem nem lehet, de aztán megelőztem Checót, és tiszta volt előttem a pálya a 3. helyen.”

„Után arra gondoltam, próbáljunk meg dobogós helyen célba érni, de tudtam, hogy egy bokszkiállással 32 másodpercet veszítek. Végső soron ők több számot látnak, mint én, szóval követtem az utasítást, a bokszba hajtottam, és meggyőződésem, hogy közösen ki fogjuk majd elemezni, és el fogják magyarázni, hogy miért hozták meg ezt a döntést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!