Sainz: Akár már holnap alá tudnék írni egy szerződést - F1VILÁG.HU

Sainz: Akár már holnap alá tudnék írni egy szerződést

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, pontosan tudja, mihamarabb döntenie kellene arról, hol folytatja a versenyzést 2025-ben, elmondása szerint pedig hamarosan választani is fog kérői közül.
Carlos Sainz

Sajtóhírek szerint a rutinos versenyző a Williams és a 2026-ban az Audi gyári csapatává váló Sauber közül választ majd, miközben persze mindkét istálló mellett szólnak érvek és ellenérvek is. Jelenleg mindkét csapat a mezőny második felében tanyázik, a Williamsnél azonban igencsak komoly építkezés zajlik, míg az Audi érkezése a másik esetben kétségkívül vonzó tényező. Minkét istálló esetében elmondható azonban az, hogy a siker nem garantált — márpedig Sainz a jövőben is mindenképpen győzelmekért szeretne harcolni a Forma-1-ben.

A Ferraritól Lewis Hamilton érkezése miatt távozni kényszerül spanyol nemrég egy interjúban elárulta, az összes szabad üléssel rendelkező csapat szerződést ajánlott neki, ha tehát úgy akarná, már holnap alá tudna írni egy megállapodást 2025-re.

„Tudom, milyen opciók vannak terítéken” — mondta a rutinos versenyző a spanyol El Hormiguero’s című műsorban. „Készen állok döntést hozni, és ez a döntés hamarosan meg is születik.”

„Az összes csapatnál, melynek nincs még két szerződtetett versenyzője a jövő évre, rajta vagyok a listán, és szerződést ajánlottak nekem. Akár már holnap alá tudnék írni egy megállapodást. Ezt persze nem fogom megtenni, egy kicsit több időt szánok rá. Van néhány csapat, melyek opciók számomra.”

Sainz elismerte, jó lenne persze, ha már tisztázódna a jövője, hiszen rengeteg verseny van még hátra az idei szezonból, a Ferrarinál pedig idén győzelmi esélyei vannak.

„Szeretném, ha nem kellene már ezzel foglalkoznom. Választanom kell, és aztán muszáj a szezon hátralévő részére fókuszálnom. Csak ezután tudok elkezdeni gondolkodni a jövőmön egy másik csapattal. Idén olyan autóm van, amellyel dobogós eredményeket és győzelmeket tudok szerezni. És erre akarok koncentrálni most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!