Sainz: Amíg nem jönnek a fejlesztések, apró lépésekkel tudunk haladni - F1VILÁG.HU

Sainz: Amíg nem jönnek a fejlesztések, apró lépésekkel tudunk haladni

HIRDETÉS
Amíg nem érkezik meg a Ferrari idei első jelentősebb fejlesztési csomagja, az olasz csapat apró lépésekkel próbál előrébb jutni, és igyekszik optimalizálni mindazt, ami most a rendelkezésére áll a jelenlegi autóval – mondja Carlos Sainz.
Carlos Sainz, Ferrari

A spanyol pilóta elárulta, az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését arra használták fel, hogy kipróbáljanak „különféle dolgokat” az SF-23-assal, reményeik szerint ugyanis tudják még jobban optimalizálni ahhoz, hogy több teljesítményt hozzanak ki belőle. Sainz alapvetően elégedett a melbourne-i nyitónappal, ám azt, hogy mekkora előrelépést tudtak megtenni, csak a szombati időmérőn láthatják.

„Várnunk kell holnapig, hogy megerősítést nyerjen a fejlődés, hiszen a gyakorlás az gyakorlás, de az első edzést arra használtuk, hogy kipróbáljunk néhány különféle dolgokat az autón, amikkel találhatunk némi teljesítményt a jelenlegi csomaggal” – mondta a spanyol. „És úgy tűnik, egy kicsit jobban megértettük a helyzetet, és találtunk néhány dolgot, melyek segíthetnek bennünket a jövőben.”

„De amíg nem tudjuk ezeket átültetni a gyakorlatba egy megfelelő időmérős körön, addig nem tudhatjuk.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte hogy állnak a Red Bullhoz, az Aston Martinhoz és a Mercedeshez képest, Sainz így felelt: „Azt gondolom, azt ki lehet jelenteni, hogy az időmérőn versenyben leszünk velük, viszont azt is feltételezhetjük, hogy a versenyen egy lépéssel mögöttük leszünk.”

„Viszont azokkal a tervezett lépésekkel, amiket szeretnénk megtenni azon dolgok által, amiket felfedezünk ezen a hétvégén, remélhetőleg jobb helyzetben leszünk.”

„Kis lépéseket tudunk megtenni. Amíg nem jön a nagy fejlesztési csomag, próbálunk apró lépésekkel előrébb jutni, igyekszünk optimalizálni azt, ami most van. Tudjuk, hogy ez nem sok, illetve nem feltétlenül elég ahhoz, hogy győzelmekért harcoljunk, de ahhoz elég lehet, hogy ha mindent jól csináljunk, a top 3-ban legyünk, vagy a top 5-ben. Szóval erre fókuszálunk, igyekszünk maximalizálni azt, ami most a rendelkezésünkre áll.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!