Sainz annyit beszélt az időmérős eredményéről, mintha számítana bármit - F1VILÁG.HU

Sainz annyit beszélt az időmérős eredményéről, mintha számítana bármit

Bár a kvalifikáció leintésekor garantált volt, hogy Carlos Sainz csak a 18. rajthelyre állhat fel az Olasz Nagydíj futama előtt, a spanyolt viszont lelkesítette, hogy ennek ellenére is erős köridőket tudott autózni a Ferrari hazai közönsége előtt.

Sainz számára csak minimális téttel bírt a monzai kvalifikáció, hiszen tudta, hogy a hajtásláncelemek cseréje miatt a rajtrács végére szóló büntetést rótt ki rá az FIA. Így csupán azokat előzhette meg egy erősebb időmérős szerepléssel, akikre szintén ugyanilyen hátrasorolás várt, ezt pedig meg is tette, hiszen Yuki Tsunoda a 15., Lewis Hamilton az 5., ő maga pedig a 3. helyen zárt.

„Az elejétől fogva jó időmérőm volt, erős körökkel már a Q1-ben és Q2-ben is” – kezdte ecsetelni az őt az eredménytáblán előkelő pozícióba repítő, de mégis keveset érő egyórás szereplést. „Aztán a végén is egész jó köröket futottam, noha az utolsó menetem során nem voltam a legjobb pozícióban Pierre [Gasly] mögött, aki elég gyors kivezető kört teljesített, így nem tudtam szélárnyékot fogni mögötte. A Ferrari szempontjából így is remek, hogy megszerezte a pole-t Monzában, gratulálok Charles-nak és az egész csapatnak. Elégedettek lehetünk a mutatott teljesítményünkkel, és azt hiszem, ez tanúskodik arról a kemény munkáról, ami Maranellóban zajlik.”

Vasárnap a spanyolra egészen más kihívás vár majd, mint a pole-ból induló Charles Leclerc-re a másik piros-sárga Ferrariban, de jó eséllyel a felzárkózása során is meg kell majd küzdeni más élcsapatok versenyzőivel, mint a 13. helyről induló Sergio Perezzel és a 19. Hamiltonnal.

„Remélem, képesek leszünk bemutatni egy jó felzárkózást holnap. Én biztosan padlóig fogom nyomni a gázt, hogy a lehető legtöbb pozíciót nyerjek. A tifosi támogatása egész hétvégén hihetetlen a lelátókról, és mindent meg fogunk tenni, hogy egy izgalmas versennyel ajándékozzuk meg őket” – zárta Sainz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!