Friss hírek

Sainz: Az adatok azt mutatják, tudok olyan gyors lenni, mint Leclerc!

GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - GIOVEDÌ 15/04/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz
Bár nem volt egyszerű dolga a legutóbbi, imolai versenyen, a Ferrari Forma-1-es csapatának pilótája, Carlos Sainz szerint az adatok azt mutatják, egyáltalán nem lassabb csapattársánál, Charles Leclerc-nél.

Sainz a McLarentől érkezett az olasz istállóhoz, így a szezon eleje számára is az alkalmazkodásról szól. A spanyol versenyző próbál összebarátkozni a Ferrari autójával, az imolai időmérő edzésen azonban nem tudta beverekedni magát a legjobb 10 közé, miközben Leclerc a 4. helyről vághatott neki a futamnak.

Sainz viszont azt mondja, a szektoridők azt mutatják, a tempót tekintve egyáltalán nincs elmaradva csapattársától – csupán kellően fókuszáltnak kell lennie ahhoz, hogy tökéletes köröket rakjon össze. Ehhez pedig szükség lesz még némi időre és tapasztalatra.

„Tudom, hogy ő mestere az időmérőknek. És úgy tűnik, a Ferrariban különösen otthon érzi magát, és pontosan tudja, mire számíthat az autótól a Q2-ben és a Q3-ban, amikor jók a tapadási körülmények. Abszolút profi, nagyon-nagyon jó versenyző” – mondta a spanyol.

„Ugyanakkor viszont, ha van valami, amit láttam az első két versenyen, hogy nem vagyok lassabb nála a kanyarokban. Szóval tudom, hogy ha összerakom a kört, akkor én is odaérhetek.”

„Most már csak fókuszáltság kérdésre, hogy összerakjam azokat a köröket, és ki kell derítenem, hogyan tudnám jobban összerakni ezeket. Talán csak még némi időre és tapasztalatra van szükségem. Szóval meglátjuk. De biztató, amit az adatokban látok, és szerintem csak idő kérdése.”

Sainz azt mondja, a legutóbbi, imolai versenyen a kerékvetők „meglovagolása” kifejezetten nagy kihívás volt.

„A kerékvetők meglovagolása, illetve az, hogy hogyan fog reagálni az autó a kerékvetőre, függően attól, ahogy támadom… Pár alkalommal ráfizettem ezekben a sikánokban azért, mert talán más szögben találtam el őket. És ezen kerékvetők után ott nagyon hosszú egyenesek vannak, és emiatt az egyenesekben 1-2 tizedet veszítettem.”

„Igazából meg kell tanulnom, hogyan az autó miképp reagál bizonyos támadási szögekre, nagyon precíznek kell lennem, annak tudatában, hogy egy-másfél tizedet veszíthetek csak az egyenesben.”

„Meggyőződésem, hogy ebben van a köridő!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!