Friss hírek

Sainz: Az autó egyszerűen kiszámíthatatlan Mexikóban…

Carlos Sainz szerint egész egyszerűen nem a megszokott tempót tudja nyújtani a Ferrari versenyautója a Forma-1-es Mexikói Nagydíjnak otthont adó versenypályán, ez volt az oka annak, hogy szombaton nem tudtak a rajtelsőségért harcolni.

A rutinos versenyző csak az 5. rajtkockát csípte el Mexikóvárosban, miután nemcsak a két Red Bull-lal, hanem a két Mercedesszel szemben is alulmaradt. Sainz azt mondja, nem teljesen világos számára a küszködés oka, de az világos, hogy az autó nem volt annyira gyors egy körön, mint amennyire szokott.

„Harc volt. Egyértelmű harc volt odakint, szerintem ez kívülről is látszott” – mondta a spanyol pilóta. „Nem tudom, hogy a beállításokat nem sikerült-e a legjobban eltalálni, vagy csak a gumikkal nem boldogultunk, esetleg a tengerszint feletti magasság volt ránk túl nagy hatással, de egyértelmű, hogy egy körön az autó nem volt olyan versenyképes, mint a többi versenyhétvégén.”

„Ami engem illet, az autó kiszámíthatatlansága okozta a legtöbb problémát. Most arra kell fókuszálnunk, hogy jó futamot rakjunk össze annak tudatában, hogy ezen a hétvégén talán nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Amikor az autóval ennyire nehéz boldogulni, egy jó időmérős kört is nehéz összerakni. Nehéz időmérő volt… Nehezen tudtuk meglovagolni a kerékvetőket, főleg az első két szektorban, ami miatt kihívást jelentett összerakni egy tökéletes kört. Mindent megpróbáltam, hogy jobb eredményt érjek el, de nem jött össze.”

„Viszont még nincs vége a hétvégének, és továbbra is keményen fogunk harcolni a kockás zászlóig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Az autó egyszerűen kiszámíthatatlan Mexikóban…
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!