Sainz: Az autó nem olyan, mint amilyen a teszten volt - F1VILÁG.HU

Sainz: Az autó nem olyan, mint amilyen a teszten volt

HIRDETÉS
A Ferrari autója sem úgy teljesített a Bahreini Nagydíj pénteki nyitónapján, mint a múlt heti teszten – erősítette meg a csapat spanyol pilótája, Carlos Sainz.
Carlos Sainz Ferrari

A rutinos versenyző csak a 14. helyen zárta az edzésnapot a szahíri pályán, elmondása szerint pedig nem ment könnyen a munka, a Ferrari új autója ugyanis nem úgy teljesített, ahogyan arra számítottak. Sainz ugyanakkor biztos benne, szombatra sikerül megoldást találniuk a felmerült gondokra.

„Nehezebben alakult a péntekünk, mint arra számítottunk” – mondta a spanyol pilóta. „Az egyensúly más volt, és változtattunk az autón az edzésen során, hogy megoldjuk a korlátozó dolgokat.”

„Még csak péntek van, és meggyőződésem, hogy ki fogunk mindent elemezni éjszaka, és előre fogunk lépni szombaton. Egyszerűen arról van szó, hogy az autó nem pontosan reagál, nem úgy, ahogy várom, vagy ahogy a teszten. Egy kicsit jobban küszködök az egyensúllyal. Nem úgy teljesít, ahogy korábban.”

„De meg fogjuk vizsgálni. Arra számítunk, hogy holnapra ismét rendben lesz.”

Sainznak egyébként volt egy látványos megpördülése is az első edzésen, ám szerencsére nem törte össze autóját.

„Egyszerűen csak teszteltünk bizonyos dolgokat az autón, igyekeztünk véglegesíteni néhány dolgot. Bekoptattuk a közepes keveréket, amitől meg akartunk szabadulni az első edzésen, hogy este már a lágyakat használjuk. Világos, hogy nem a tervek szerint ment – nem volt szándékos. Egy olyan teszt volt, ami rosszul alakult, a második edzésen így újra nekifogtunk. Veszítettem egy kis pályaidőt, és némi szabadságot is, megfizettem az árát a második edzésen.”

„Mindenesetre az autó nem olyan, mint amilyen a teszten volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!