Sainz az autótörésről: Tipikus monacói tévesztés - F1VILÁG.HU

Sainz az autótörésről: Tipikus monacói tévesztés

Autótöréssel ért véget Carlos Sainz pénteki edzésnapja Monte-Carlóban, a spanyol versenyző azonban azt mondja, ez még nem fogja elvenni az önbizalmát a kanyargós utcai pályán.

Sainz és a Ferrari egész nap jó formát mutatott a hercegségben, a rutinos pilóta azonban végül elkövetett egy – elmondása szerint apró – hibát, ami miatt extra munkát adott a Scuderia szerelőinek péntek estére. A Ferrari versenyzője a pálya utolsó szektorában hibázott az uszodánál, ami miatt a korlátnak csapta autóját. Komoly károk viszont nem keletkeztek, így Sainz nem tart attól, hogy ez hatással lesz a hétvége további részére.

„Egy nagyon kis baleset volt, hogy őszinte legyek. Megcsíptem a belső falat a 16-os kanyarban – tipikus monacói tévesztés” – fogalmazott a spanyol versenyző. „Kár érte, mert extra munkát adtam a szerelőimnek mára, de ami az önbizalmat és a köridőt illeti, egész nap rendben mentek a dolgok. Egyetlen tévesztésem volt az egyik kanyarban, ez nem lesz hatással erre.”

 

Arra a kérdésre, hogy összejöhet-e számára a pole a szombati időmérőn, Sainz így válaszolt: „Szerintem jó úton járunk ahhoz, hogy legalább harcoljunk érte. A Red Bull még mindig gyors, hiszen most is ők vannak az élen, de közelebb vagyunk, mint bármely másik hétvégén. Szóval reméljük, hogy legalább megdolgoztatjuk őket. De azért még nehéz lesz.”

A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését szombaton 16 órától rendezik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!