Sainz: Az egész versenyen mi voltunk a gyorsabbak - F1VILÁG.HU

Sainz: Az egész versenyen mi voltunk a gyorsabbak

Nagy csatát vívott a győzelemért a vasárnapi Kanadai Nagydíjon Carlos Sainz, a spanyol azonban végül alulmaradt a világbajnoki éllovassal, Max Verstappennel szemben.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 19: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Second placed Carlos Sainz of Spain and Ferrari in parc ferme during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 19, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Sainz a 3. helyről vágott neki a montreali futamnak, és bár úgy tűnt, Verstappen kontroll alatt tartja a versenyt, a Yuki Tsunoda balesete miatt beküldött biztonsági autó lehetőséget adott a Ferrarinak arra, hogy a verseny utolsó szakaszában megküzdjön a győzelemért.

Sainz keményen támadta Verstappent a hajrában, ám nem volt elég gyors ahhoz, hogy megelőzze a hollandot – így végül be kellett érnie a 2. pozícióval. A spanyol sajnálja, hogy nem tudott győzni, ám a pozitívumokra összpontosít.

„Padlóig nyomtam a gázt. Egy centit sem hagytam a falak mellett a féktávokon. Mindent kisajtoltam az akkumulátorból is. Mindent megpróbáltam, hogy megelőzzem Maxot” – mondta a Ferrari versenyzője. „De egyszerűen nem volt elég tempókülönbség ahhoz, hogy elég közel kerüljek hozzá a hajtűben, és aztán megtámadjam a sikán előtt.”

„Ami pozitívum, hogy gyorsabbak voltunk – az egész versenyen mi voltunk a gyorsabbak. Csak egy kicsit többre lett volna szükségünk, hogy előzzünk itt.”

Sainz azt mondja, az elmúlt időszak kiábrándító eseményei után örül, hogy nemcsak gyorsak voltak, de jól is dolgoztak.

„Igen, különösen a versenytempóval vagyok elégedett, azzal, ahogy nyomást tudtunk helyezni Maxra az egész verseny alatt. És szerintem a bokszkiállások időzítése is jó volt. Őszintén mondom, mindent megpróbáltunk, és nagyon-nagyon közel voltunk a győzelemhez. Szóval a pozitívumokra összpontosítok, és próbálkozni fogok a következőn.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!