Sainz az élen Verstappen előtt Monzában - F1VILÁG.HU

Sainz az élen Verstappen előtt Monzában

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A spanyol pilóta mögött a világbajnoki pontversenyt toronymagasan vezető Max Verstappen lett a 2., míg a másik Ferrarival köröző Charles Leclerc a 3. pozícióban zárt.
Carlos Sainz (Ferrari)

A Forma-1 mezőnyét az első tréninghez hasonlóan a második szabadedzésen is kedvező időjárási körülmények fogadták, így a csapatok száraz pályán folytathatták a munkát a történelmi versenyhelyszínen, Monzában.

A hazai közönség nagy örömére pedig ezúttal is egy Ferrari végzett az élen: Carlos Sainz 1 perc 21,664 másodperc alatt ért körbe, és 143 ezredmásodperccel gyorsabbnak bizonyult, mint Max Verstappen. Az F1-es világbajnokságot 109 pontos előnnyel vezető holland mindössze 5 századmásodperccel volt gyorsabb, mint legfőbb bajnoki kihívója, Charles Leclerc.

Bár nehéz hétvégére számít Olaszországban, Lando Norris mégis meggyőző formában indított: a McLaren brit versenyzője a 4. legjobb idővel zárt, megelőzve George Russell Mercedesét, valamint Sergio Perez Red Bullját. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 8 tizedmásodperces lemaradással csak a 7. lett. A top 10-ben az Alpine két versenyzője, Esteban Ocon és Fernando Alonso, valamint meglepetésre a Williams autóját terelgető Alex Albon zárt. Az Olasz Nagydíj tavalyi győztese, Daniel Ricciardo csak 11. lett, de az AlphaTaurik és az Aston Martinok sem remekeltek, csak a 14. és 15., illetve a 17. és 18. helyeken zártak.

A második szabadedzésen a top 10-ben végző pilóták közül többen is rajtbüntetést kapnak majd az időmérő után: Sainzot, Verstappent, Perezt és Hamiltont is hátrébb sorolják majd motorkomponens-cserék miatt.

Lewis Hamilton is rajtbüntetést kap majd az Olasz Nagydíjon | Fotó: Autodromo Nazionale Monza

Mick Schumacher számára sem alakult jól a délután: a német pilóta az első edzésen nem ült autóba, hiszen Antonio Giovinazzi kapott lehetőséget a Haastól, a második tréningen pedig mindössze 9 körig jutott, autója ugyanis fél óra után motorhiba miatt megállt a pályán. Az incidens miatt a piros zászlók is előkerültek, ám néhány perces kényszerszünet után folytatódhatott az edzés.

A Forma-1 csapatai az Olasz Nagydíj nyitónapján természetesen megemlékeztek a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynőről is: a pénteki program gyászszünettel kezdődött, és a versenyautókra is felkerültek a megemlékező matricát.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj programja szombaton 13 órakor folytatódik majd az utolsó szabadedzéssel, az időmérőt 14 órától rendezik Monzában.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!