Sainz: Az első győzelem a fő cél az idei szezonra - F1VILÁG.HU

Sainz: Az első győzelem a fő cél az idei szezonra

HIRDETÉS
Jó ideje készen áll már arra, hogy futamot nyerjen a Forma-1-ben, Carlos Sainz számára azonban egy kicsit döcögősen indult a 2022-es idény. A spanyol azonban nem adja fel, tovább hajszolja álmát, hiszen szeretne egy napon világbajnok lenni.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN VENERDI 12/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Sainz jelenleg a 2. helyet foglalja el az egyéni összetettben, ám a szezon első két futamán alulmaradt csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben. A rutinos versenyző bevallotta, egyelőre még küszködik egy kicsit a Ferrari idei autójával, ám nagyon bízik abban, hogy szépen lassan összecsiszolódik az F1-75-össel.

A Ferrari pilótát a Beyond The Grid című podcastben kérdezték idei céljairól: azt mondja, mindenképp szeretné megszerezni első F1-es győzelmét.

„Szeretnék szerezni egy győzelmet, a többit pedig majd meglátjuk” – mondta a spanyol versenyző. „Továbbra is hajszolom az álmomat a Forma-1-ben, ami nyilván az, hogy megszerezzem az első győzelmemet, aztán a világbajnoki címet. De ahhoz, hogy bajnokságot nyerjek, futamot is nyernem kell.”

„Tovább fogom hajszolni ezt. Nem azt mondom, hogy összejön, de ezért kelek fel minden reggel, vagy minden áldott nap ezzel a fejemben fekszem le, szóval szeretném, hogy megtörténjen.”

A Ferrari nagy lendülettel, egy kettős győzelemmel vágott neki az idei évnek, és jelenleg magabiztosan vezeti a konstruktőri versenyt. Az elvárások tehát nagyok, Sainz peidg úgy érzi, felnőtt a feladathoz.Jó ideje készen áll már arra, hogy futamot nyerjen a Forma-1-ben, Carlos Sainz számára azonban egy kicsit döcögősen indult a 2022-es idény. A spanyol azonban nem adja fel, tovább hajszolja álmát, hiszen szeretne egy napon világbajnok lenni.

„Jó ideje készen állok már az első győzelmemre. Ahhoz, hogy világbajnokságot nyerj, győznöd kell, és folyamatosan dobogón kell lenned. Az elmúlt évek során megmutattam, és bizonyítottam magamnak, hogy valahányszor lehetőségem volt a dobogóra, megszereztem. Egyszer vagy kétszer volt esélyem győzni is, és majdnem összejött. Szóval magabiztos vagyok. Csak adják nekem a megfelelő autót, és szerintem oda tudok érni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!