Friss hírek

Sainz: Az időmérő a bizonyíték, hogy még sokat kell tanulnom

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője úgy érzi, az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjén elért eredménye azt bizonyítja, hogy még mindig sokat kell tanulnia a Ferrariról.

Sainz már az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjének második szakaszában kiesett, miután néhány századmásodperccel lecsúszott a továbbjutásról, míg csapattársa, Charles Leclerc a 4. rajtkockát szerezte meg Lewis Hamilton és a Red Bullok mögött. 

A spanyol versenyző így csak a 11. helyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt, ami miatt természetesen nagyon csalódott – Sainz szerint a saját hibájából történt a kiesés, és még sokat kell tanulni a Ferrariról. 

„Őszintén szólva gyorsnak éreztem magam egész hétvégén, de mindig úgy éreztem, hogy nem tudtam összerakni a kört, és az időmérőn ez látszódott” – mondta Sainz. „Csúszkáltam, nem igazán sikerült összeraknom a kanyarokat. Habár gyorsnak éreztem magam a kanyarokban, nem sikerült jól összehoznom a köröket.”

„Szóval csalódott vagyok, mert tudom, hogy benne volt a jó köridő, ha jó munkát végeztem volna. Tudom, hogy továbbjuthattam volna a Q3-ba” – folytatta. 

„Ugyanakkor ez a pálya megmutatta, hogy még mindig hiányoznak kicsit a kilométerek, hogy kicsit jobban megértsem az autót, hogy mire számítsak, és hogyan hozzam ki a maximumot belőle.”

„Szoros a csata, és minden egyes tizedmásodperc számít. De tudom, hogy ma két-három tizedmásodpercet hagytam ott az én hibámból és a fékegyensúly-problémáim miatt. Nem sikerült összeraknom a megfelelő egyensúlyt, amit akartam a kanyarok során.”

„Ugyanakkor még a szezon korai szakaszában tartunk. Még kevés kört teljesítettem ezzel az autóval és még mindig tanulnom kell. Egy tanulási folyamaton megyek keresztül, és megpróbálok fejlődni.”

Sainz elmondta, az időmérő utáni csalódás ellenére bízik benne, hogy vasárnap értékes pontokat tud szerezni a csapat számára. 

„Én mindig egy kicsit vasárnapi versenyző voltak. Mindig inkább vasárnap végzek jobb munkát. Magabiztos vagyok ebben, és biztos vagyok benne, hogy holnap előrébb juthatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!