Friss hírek

Sainz: Az interlagosi forma biztató a jövő évre is!

Igazán remek hétvégéje volt Brazíliában a Ferrari versenyzőjének, Carlos Sainznak, aminek meg is lett az eredménye: a brazil pilóta a két Mercedes mögött harmadikként ért célba Interlagosban.

Pedig a spanyol versenyzőnek nem volt egyszerű dolga, hiszen motorcsere miatt 5 rajthelyes büntetést kapott a sprintfutam után, ami miatt csak a 7. pozícióból vághatott neki a vasárnapi versenynek.

Sainz azonban remek tempót mutatott, noha már a verseny elején a bokszba kellett hajtania, miután egy sisakrostélyfólia a fékhűtőnyílásába szorult.

Hirdetés
 

„Igen, remekül vissza tudtam küzdeni magam, miután olyan korán ki kellett állnom a lángra kapott fékek miatt. Sokkal korábban ki kellett állnom, mint szerettem volna, át kellett állnom a háromkiállásos taktikára, ami talán a lassabb stratégia volt” – mondta a spanyol. „Mindent bele kellett adnom, padlóig nyomtam, szolid versenyt futottam és nem hibáztam. És a végén megérdemelten végeztünk dobogón.”

Arra a felvetésre, hogy idén nem sok versenye ment annyira simán, mint a mostani, Sainz így felelt: „Igen, ez egy sima verseny volt, korábban voltak hibáink. Szerintem a fontos az, hogy a szezon második felében gyors voltam, szolidan teljesítettem az autóban, és visszatértem arra a szintre, amin lenni szeretnék. Ha pedig sima hétvégém van, jönnek a dobogók, és jó a tempóm, így magabiztos vagyok a jövő évet illetően.”

Sainzot megkérdezték arról is, tett-e bármiféle említést neki a csapat a verseny közben arról, hogy át kell adnia a helyét csapattársának, az összetett 2. helyéért harcoló Charles Leclerc-nek.

„A rádión semmit sem hallottam, csak most mondták nekem [hogy Leclerc rákérdezett a csapatnál erre – a szerk.].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Az interlagosi forma biztató a jövő évre is!
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!