Sainz: Bárcsak egy kicsit jobban sikerült volna! - F1VILÁG.HU

Sainz: Bárcsak egy kicsit jobban sikerült volna!

A Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz úgy érzi, az Osztrák Nagydíjon közel került ahhoz, hogy megszerezze élete második pole-pozícióját. Végül a harmadik rajthely lett az övé, de a futamgyőzelemre így is esélyesnek találja magát.
Carlos Sainz Ferrari

Egyre ígéretesebb formában autózik a Ferrari Forma-1-es alakulatánál Carlos Sainz, aki a múlt hétvégi Brit Nagydíjon megszerzett pole-pozíciója és futamgyőzelme után Ausztriában sem volt messze az időmérős dicsőségtől. Bár a Q3 utolsó másodperceiben teljesített 1:05,066-os ideje csak a harmadik rajthelyre volt elég, időbe mért lemaradása mindössze 82 ezredmásodperc volt a legjobb körhöz képest. Az autójából kiszállva úgy fogalmazott, ennyit biztosan tudott volna javulni, ha van még lehetősége.

 „Utólag elemezve megtalálnám a pole-pozíciót érő tizedmásodpercet, de biztos vagyok benne, hogy ez a másik két srác is sejti, hol hagyott vagy hol nyert időt a pályán. Ami pozitívum, hogy a Q3 végén sikerült egy jó kört összerakni. Nem volt könnyű, mert a piros zászló után hidegek voltak a gumik, így az egyes és a hármas kanyarban nehezemre esett bízni az autóban. Tudom, hogy hol kaptam ki, és azt kívánom, bárcsak egy kicsit jobban sikerült volna, de elfogadom a harmadik helyezést és azt, hogy ennyire közel vagyok ezekhez a srácokhoz” – fogalmazott mosolyogva.

Sainz az utóbbi hetek során fokozatosan növeli a csapattársára helyezett nyomást, ahogy lassan hozzászokik a Ferrari idei autójának működéséhez. Ezt példázza a múlt hétvégi Brit Nagydíj is, ahol élete első pole-pozícióját szerezte meg, majd némi szerencsével a futamgyőzelmet is behúzta.

„Igen, egyre közelebb vagyok. Az utóbbi néhány futam óta sokkal magabiztosabban érzem magam. Van még dolgom, de szerencsére holnap még lesz egy szabadedzés, így kipróbálhatjuk a gumikat és a hosszú etapot, hogy még több magabiztosságot szerezzek a sprintre és a versenyre.”

Sainz úgy érzi, a rajtrács belső oldaláról indulva jó eséllyel pályázik a futamgyőzelemre. A verseny összképét tekintve szórakoztató viadalokat jósol, köszönhetően a DRS-nek és a szélárnyékoznásnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!