Friss hírek

Sainz: Borzasztóan stresszes időmérő volt!

Forma-1-es pályafutása legjobb időmérő edzését teljesítette Ausztriában a McLaren spanyol versenyzője, Carlos Sainz. A spanyol a 3. helyről rajtolhat, elmondása szerint pedig nagyon „stresszes” volt a szombati kvalifikáció.

A McLaren remek formában folytatta szereplését a Red Bull Ringen, hiszen azok után, hogy Lando Norris múlt vasárnap a 3. helyen ért célba az Osztrák Nagydíjon, a második spielbergi fordulóban is remekül helytállnak egyelőre a wokingiak.

Az esőáztatta időmérő edzésen Carlos Sainz a 3. rajtkockát csípte el.

„Jól éreztem magam a mai időmérőn, de nagyon stresszes volt – rendkívül stresszes edzés volt!” – nyilatkozta a McLaren versenyzője.

„Jó lenne nektek is látni, hogy min megyünk keresztül egy Forma-1-es autóban ülve! A Q3 vége felé állt a víz a pályán, tele volt vízátfolyással, és semmit sem láttunk.”

„De nyomni kellett, és bízni abban, hogy meglesz a tapadás, így össze tudsz rakni egy kört a vége felé, miközben mindent kockáztatsz. Szóval nagyon örülök, de rettentően stresszes volt!”

„Az edzés előtt beszélgettem a versenymérnökömmel, Tommal, és szóltam neki, hogy ez lesz az egyik legstresszesebb időmérő idén, ő pedig egyetértett abban, hogy egy versenymérnök szemszögéből is egy esős időmérő a legnehezebb. És szerintem rendkívüli munkát végzett.”

„Teljesen vakok voltunk az autóban, nem láttunk semmit se előre, se hátra, még azt sem tudtuk, ki az, aki nyomja, és ki az, aki nem. Márpedig az ember nem akar feltartani senkit, miközben persze meg akarja tartani pozícióját a pályán. Úgyhogy ilyen körülmények között most ők voltak a mi szemünk.”

Az előrejelzések szerint a vasárnapi versenyt már száraz pályán rendezik meg, Sainz pedig azt reméli, hogy kifizetődik majd az a munka, amit pénteken végeztek el a versenytempó javítása érdekében.

„Nem tudom, mennyire leszünk jók vasárnap, de azt igen, hogy a második edzésen nagyon sokat dolgoztunk a hosszú etapokon, hogy lássunk, meddig bírják a keverékek. Próbáltunk jó döntéseket hozni vasárnapra.”

„Nagyon trükkös, hiszen nem tudjuk, a többiek mennyi üzemanyaggal és milyen motormóddal köröztek. Nem mondanám azt, hogy olyan nagyon messze lennénk attól, ahogy múlt héten teljesítettünk – inkább úgy fogalmaznék, hogy visszatértünk a normál pozíciónkba, illetve oda, ahol megérdemeljük, hogy legyünk.”

„De szerintem túlteljesítettünk az időmérőn, illetve Lando túlteljesített egy hihetetlen körrel. Szóval majd meglátjuk, majd, mire megyünk holnap, de izgatottan várom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!