Sainz: Leclerc úriemberként viselkedett a silverstone-i verseny után - F1VILÁG.HU

Sainz: Leclerc úriemberként viselkedett a silverstone-i verseny után

Carlos Sainz szerint csapattársa, Charles Leclerc igazi úriemberként viselkedett a múlt hétvégi Brit Nagydíjat követően, hiába volt rendkívül csalódott a verseny alakulása miatt a fiatal monacói.
Ferrari, Carlos Sainz, Charles Leclerc

Leclerc jó eséllyel pályázott a győzelemre Silverstone-ban, ám a futam utolsó szakaszában pályára küldött biztonsági autó keresztülhúzta a számításait. Csapata, a Ferrari ugyanis úgy döntött, nem őt, hanem a 2. helyen autózó Carlos Sainzot hívja ki friss gumikért, ez pedig lényegében megpecsételte Leclerc sorsát, akit nemcsak csapattársa, hanem Sergio Perez és Lewis Hamilton is megelőzött a hajrában.

A versenyt így végül Carlos Sainz nyerte meg, Leclerc pedig természetesen rendkívül csalódott volt az események után – csapattársa ugyanakkor azt mondja, a futam után igazi úriemberként viselkedett.

„Meglehetősen rövid értekezletünk volt, mert rohannunk kellett a repülőtérre, és készítettünk egy csoportképet. Azt hiszem, Charles-nak is közbejött a doppingellenőrzés, szóval nem tudtunk együtt ott lenni az értekezleten” – mondta a Ferrari spanyolja. „De mint mindig, igazi úriemberként viselkedett, mint amilyen valójában is. Az értekezlet pedig a megszokottak szerint zajlott, úgy, ahogy lennie kell.”

„Ha rossz versenyem van, akkor is így zajlik, és akkor is, amikor neki van rossz versenye. Szerintem ez az egyik erősségünk, ami csapattársakként jellemez minket. Ezek a dolgok mindig kontroll alatt vannak.”

Sainz Ausztriában arról is beszélt, véleménye szerint a Ferrari nem hozott rossz döntést a brit futam hajrájában.

„A Ferrari nyert, és én is nyertem. Szóval nem volt ez egy rossz döntés” – magyarázta a rutinos versenyző. Úgy gondolom, az autóban ülve tökéletesen tudtam, mit kell tennem ahhoz, hogy ne ártsak Charles-nak, ugyanakkor pedig megadjam a Ferrarinak a győzelmet. És ez az, ami a leginkább érdekli a csapatot. Azt gondolom, minden, amit tettem, észszerű volt. Nem helyeztem szükségtelen kockázat vagy nyomás alá Charles-t, miközben előztem őt, tudván, hogy a lágy gumikon viszonylag könnyen elmegyek mellette.”

„Szerintem jó végkimenetele volt a versenynek, és most is ugyanígy csinálnám. És szerintem a csapat tökéletesen értette a helyzetemet. Ezért sem kérték újra tőlem a 10 autónyi távolságot, mert tudták, hogy amivel érveltem a verseny során, az teljes mértékben helytálló volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!