Friss hírek

Sainz csalódott, hogy nem mutatták döntő előzését

Az utolsó körben verekedte be magát a pontszerzők közé, ezzel bebiztosította 6. helyét az összetett pontversenyben Carlos Sainz a múlt vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon.

A McLaren versenyzője pazar versenyzést mutatott be a szezonzárón, és bár a TV-közvetítésben nem mutatták, végül az utolsó körben utasította maga mögé Nico Hülkenberget, begyűjtve ezzel a 10. helyért járó 1 pontot.

Ezzel az eredménnyel pedig Sainz a 6. helyen végzett a 2019-es szezonban.

Hirdetés
 

A spanyol pilóta a leintés után elárulta, nagyon büszke az eredményre, és hálás csapatának az egész éves munkáért.

„Nagyon boldog vagyok! Ezen a hétvégén az volt a cél, hogy megszerezzem a 6. helyet az egyéni pontversenyben, és végül összejött!” – mondta a McLaren versenyzője.

„Nem volt könnyű verseny, nagy volt a forgalom az etapok során, és a lágy gumikkal kellett rajtolnom. Két kiállással terveztünk, tudván, hogy így bekerülhetek a top 10-be – de tudtam, hogy ez az egyetlen esélyem.”

„A verseny végén sikerült megelőznöm Hülkenberget, a verseny utolsó körében. Ezt nem fogom elfelejteni! Nagyon elégedett vagyok az idényemmel, és nagyon hálás a csapat minden egyes tagjának.”

A spanyol hozzátette, csalódott kicsit, hogy a TV-közvetítésben nem mutatták utolsókörös előzését.

„Nem akarok sokat beszélni róla, de szerintem mindenki erről a 6. helyről beszélt a középmezőny küzdelmében egész hétvégén. A harc az utolsó körben zajlott, az egyik utolsó kanyarban – de a TV-ben nem mutatták.”

„Egy kicsit furcsa, hogy ekkora a hype a 6. hely körül, de végül nem mutatják a TV-ben.”

„Elég közel kerültem Nicóhoz, hogy bebújjak a 9-es kanyarban, de végül úgy döntöttem, hogy visszaveszek, és a 11-esben próbálkozom. Viszont nem sikerült úgy kigyorsítanom a 10-es kanyarból, ahogy szerettem volna.”

„Emiatt pedig későn, és egy kicsit lemaradva érkeztem meg. Láttam a rést belül, de nagyon apró volt. Azt gondoltam, ha Pereznél bevált, akkor meg kell próbálni ezúttal is – szóval előzésbe kezdtem. Őrületes, hogy a bajnokság végén az utolsó körben, a pálya utolsó előzési pontján harcoltunk a pozícióért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!