Sainz: Csorbát szenvedett az önbizalmam a baleset után - F1VILÁG.HU

Sainz: Csorbát szenvedett az önbizalmam a baleset után

HIRDETÉS
Balesettel hangolt a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati sprintfutamára Carlos Sainz, emiatt pedig az önbizalma is egy kis csorbát szenvedett.
Carlos Sainz Ferrari

A spanyol versenyző a második szabadedzésen csapta falnak autóját a monzai pálya Ascari nevű lassítójában, a Ferrari szerelői pedig megfeszített munkával tudták csak újjáépíteni az autót szombat délutánra.

Sainz végül a 7. helyen ért célba a sprintkvalifikáción, Valtteri Bottas rajtbüntetésének köszönhetően pedig a 6. pozícióból rajtolhat a vasárnapi versenyen.

„A második szabadedzésen történt baleset nyilván nem segítette a sprintkvalifikációra való felkészülésünket” – mondta a spanyol versenyző. „Az önbizalmam az autóban, illetve a pálya azon szakaszán egy kis csorbát szenvedett, és az első kör után arra fókuszáltam, hogy egy kicsit visszanyerjem ezt az önbizalmat.”

„A rajtom sem volt ideális, mivel keményen kellett fékeznem, amikor [Pierre] Gasly beszúrt a McLarenek mellé, én pedig beragadtam mögéjük, és pozíciót veszítettem.”

„Viszont bízom abban, hogy vasárnap új lehetőségek kínálkoznak majd, és minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy jó eredményt érjünk el.”

„Végül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani nagyszerű szerelőinknek, hogy felkészítették az autót délutánra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!