Sainz direkt elóvatoskodta első ferraris rajtját - F1VILÁG.HU

Sainz direkt elóvatoskodta első ferraris rajtját

HIRDETÉS
Bár elóvatoskodta a Forma-1-es Bahreini Nagydíj rajtját és első köreit, Carlos Sainz azt mondja, pozitívnak értékeli első versenyhétvégéjét a Ferrari színeiben.
GP BAHRAIN  F1/2021 - DOMENICA 28/03/2021  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol pilóta a McLarentől szerződött át a Ferrarihoz az idei évre, a Scuderia pedig kettős pontszerzéssel kezdte az évet vasárnap: Charles Leclerc a 6., Sainz pedig a 8. helyen ért célba.

Utóbbi versenyző elismerte, szándékosan kicsit elóvatoskodta a verseny rajtját, illetve az első köröket, meg akart ugyanis bizonyosodni arról, hogy célba ér élete első ferraris versenyén.

„Összességében ez egy jó hétvége volt számomra” – mondta a versenyt követően a spanyol. „Az eredményben talán nincs semmi különös, de szerintem erősebb hétvégénk volt, mint amit az eredmény sugall a versenykörülmények, illetve az időmérő körülményeit figyelembe véve.”

„Az első pár körben egy kis lemaradásban voltam, talán próbáltam egy kicsit óvatosan hozzáállni az első köreimhez a Ferrarival. Egyszerűen csak meg akartam bizonyosodni arról, hogy befejezem ezt a versenyt.”

„Amint sikerült legyűrni két lassabb autót, az Astont és az Alpine-t, és tiszta pálya volt előttem, valójában nagyon elégedett voltam az autóval, és ki tudtam hozni a benne lévő tempót.”

„Szóval jó első hétvége volt. Lesz még idő arra a hátralévő 22 versenyen, hogy egy kicsit agresszívebb legyek a rajtnál, és egy kicsit jobban szerepeljek az első pár körben. De még egy kicsit többet ki kell hoznom az autóból.”

Sainz mclarenes utódja, Daniel Ricciardo mögött, a 8. helyen ért célba, ami szerint jó jel, ha azt nézzük, a wokingiak mennyivel erősebbek voltak tavaly a Ferrarinál.

„Ez biztató, mert emlékszem, tavaly elég könnyen megelőztem Charles-t. Úgyhogy tudom, mekkora volt a különbség a McLaren és a Ferrari között. A verseny végén közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem a McLarent, sokkal jobb volt a tempóm, mint Danielé. Körönként fél másodpercet hoztunk rajta. Úgyhogy vannak pozitív és biztató jelek, és nagyot léptünk előre tavalyhoz képest.”

„Most pedig finomhangolnunk kell az apróságokat, keményen kell dolgoznunk Maranellóban, és javulnunk kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!