Költségplafon-ügy

Sainz dühös, mert szerinte nem érdemelt büntetést

Nem érzi jogosnak a vasárnapi Holland Nagydíjon rá kiosztott 5 másodperces időbüntetést Carlos Sainz, a spanyol ugyanis állítja, nem veszélyesen engedték ki őt a bokszutcából, hanem pontosan ő volt az, aki próbált elkerülni egy veszélyes szituációt.

Sainz optimistán várta a zandvoorti futamot azok után, hogy a szombati időmérőn alig 1 tizeddel volt csak lassabb a pole-t megszerző Max Verstappennél. A rutinos pilóta a 3. helyről kezdte meg a futamot, az azonban már-már katasztrofálisan alakult számára. Első kerékcseréjét elszúrta ugyanis a Ferrari, a bal hátsó kereket egész egyszerűen nem készítették elő időben, ami miatt Sainz rengeteg időt és pozíciót veszített. Később egy vitatható eset is a nevéhez fűződött, amikor épp az egyik Alpine-t előzte – közvetlenül azelőtt, hogy meglengették a sárga zászlókat.

A hétvégéjét aztán egy újabb bokszkiállás pecsételte meg: kerékcseréje után jött vissza a pályára, a bokszban azonban összeütközött Fernando Alonsóval. Sainzot az eset miatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, a Ferrari pilótája viszont állítja, nem ők tehetnek a történtekről, a kiállása ugyanis épp azért lett veszélyes, mert az előttük épp kereket cserélő McLaren egyik szerelőjét próbálta kikerülni.

Hirdetés
 

„Az egész verseny nagyon kusza volt. Először jött az a zavarba ejtő kerékcsere, majd a sárga zászlós incidens, ami szerintem nagyon kevésen múlt, majd a veszélyes bokszutcai kiengedés – ami véleményem szerint nem volt az, mert megfelelően indultam el a garázs elől, de le kellett fékeznem, hogy kikerüljem az egyik McLaren-szerelőt. Nagyon frusztrálónak tartom ezt, és beszélni is fogok most az FIA-val, mert nem értem, mi történt…”

„Nem az én hibám volt, hanem a helyzet szülte.”

Sainz ugyanakkor nem tudott szó nélkül elmenni a Ferrari vártnál gyengébb teljesítménye mellett. Azt mondja, mihamarabb ki kell deríteniük, a versenytempó miért nem volt olyan jó, mint a szombati időmérőn nyújtott teljesítmény.

„A versenytempó az, ami hiányzik. Nem vagyok elégedett azzal, ahogy az autó teljesített a futamon. Nagyon nehéz volt vezetni, sokat küzdöttem a hátuljával, a gumik pedig folyton túlmelegedtek. Ki kell derítenünk, az autó miért nem tud olyan gyors lenni a versenyen, mint az időmérőn.”

„Ugyanakkor viszont azon hibákat, illetve minden egyéb dolgot ki kell elemeznünk, ami itt történt, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő.”

Sainz a történtek és a büntetés után végül a 8. helyen zárta a Holland Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz dühös, mert szerinte nem érdemelt büntetést
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!