Sainz egész nap szenvedett, nem érzi az összhangot a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Sainz egész nap szenvedett, nem érzi az összhangot a Ferrarival

HIRDETÉS
Carlos Sainz számára semmi sem akart összejönni a Forma-1-es Azeri Nagydíj pénteki napján, amely során hibát hibára halmozott, így végül közel egy másodperccel gyengébb kört futott, mint a pole-pozíciót megszerző csapattársa.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - APRIL 28: Carlos Sainz, Ferrari SF-23 during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Friday April 28, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Ritmusvesztés, bizonytalanság, hibák – ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni Carlos Sainz azeri időmérő edzését, amelyen a spanyol pilóta úgy szerzett negyedik helyezést, hogy csapattársa, Charles Leclerc nagy magabiztossággal behúzta a pole-pozíciót. Sainz hátránya a Q3 végén nyolc tizedmásodperc lett Leclerc-hez képest, ami jelentős lemaradás. A 28 éves pilóta elismerte, a napja már a délelőtti szabadedzés elején rossz irányt vett.

„Az egyes szektorban több hibát is elkövettem – őszintén szólva ott a szabadedzés eleje óta szenvedek. Ausztráliához képest az autó és a beállítások sem változtak, valami miatt mégsem vagyok elégedett az egyensúlyával” – fogalmazott.

Sainz kihangsúlyozta, a problémái miatt egész nap lépéshátrányban volt az ellenfeleihez képest. Az időmérős megpróbáltatásai már a Q1-ben elkezdődtek, amikor a két piros zászlós megszakításból és a saját hibáiból fakadóan sokáig kieső helyen tanyázott. Később sem javult a helyzet, ahogy egyre kevésbé érezte az összhangot az autójával.

„Az elejétől küzdöttem, de aztán még nagyobb bajba sodortam magam, amikor a Q1-ben és a Q2-ben is hibákat követtem el, így tovább gyengült az önbizalmam az autóban. Ráadásul a Q3-ban csak egyetlen szett gumim volt, szóval egyáltalán nem vagyok elégedett.”

Sainz a saját napját és az időmérő kaotikus képét elnézve azonban jó hírnek tartja, hogy egyáltalán a negyedik rajthelyet megszerezte.

„A negyedik rajthely az időmérőt tekintve viszonylag pozitív. Most megpróbálunk valamit változtatni a vezetési stílusomon, mivel az autók Parc Fermében vannak, így akkor sem változtathatunk a beállításokon, ha akarnánk. Meglátjuk, mi vár rám. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy jobb helyen végezzek” – zárta Sainz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!