Friss hírek

Sainz egyre türelmetlenebbül várja az STR döntését

Egyre türelmetlenebb már Carlos Sainz Jr., akinek további egy hónapot kell várnia arra, hogy megtudja, jövőre bemutatkozhat-e a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben.


Egyre türelmetlenebb már Carlos Sainz Jr., akinek további egy hónapot kell várnia arra, hogy megtudja, jövőre bemutatkozhat-e a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben.

A spanyol tehetség idén megnyerte a World Series by Renault sorozat 3,5 literes géposztályát, célja pedig nem lehet más, minthogy jövőre már a királykategóriában versenyezzen.

„Azok után, amit idén elértünk, nincs más alternatíva számomra, mint a Forma-1” – mondta az ifjabbik Sainz a Marca című spanyol lapnak.

A 20 esztendős tehetség korábban már kifejtette, csalódott volt, amikor megtudta, hogy a Toro Rosso a Forma-3-as Európa-bajnokságon idén harmadik helyet szerzett Max Verstappent szerződtette le 2015-re, miután azonban Daniil Kvyat jövőre átveszi Sebastian Vettel helyét a Red Bullnál, még egy hely elérhető a faenzai kiscsapatnál.

Az ülésre a jelenlegi versenyző Jean-Eric Vergne is jó eséllyel pályázik, de többen szóba kerültek még, köztük Antonio Felix da Costa, valamint Pierre Gasly neve is.

„Sajnos még mindig várunk” – mondta Sainz Jr.

„Egy hónapon belül kiderül, vagy valahogy így – amikor az idény véget ér, majd kiderül. De szeretném, ha minél előbb jönne a hír, akár jó, akár rossz, hiszen ez egy nehéz helyzet.”

„Két hónapja még volt lehetőségem, de most, hogy a Toro Rosso egyre közelebb kerül a döntéshez, más opciók eltűntek, hiszen a többi csapatnál bezárultak a kapuk.”

Sainz elárulta, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko gratulált neki a WSR-ben megszerzett bajnoki címhez.

„Gratulált, de azt is mondta, hogy még nem döntöttek el semmit, és majd később fog nekem bármit is mondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek