Sainz egyszer sem érezte úgy, hogy veszélyben a győzelem - F1VILÁG.HU

Sainz egyszer sem érezte úgy, hogy veszélyben a győzelem

Parádés és taktikus versenyzést követően szerezte meg a győzelmet a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig úgy érzi, méltán lehetnek büszkék erre az eredményre.

A Ferrari már Monzában is jó formával tudott előrukkolni, meglepetésre azonban a teljesen eltérő pályakarakterisztikával rendelkező Szingapúrban is versenyképesek voltak: Sainz a pole-ból indulva végig kontroll alatt tartotta a mai versenyt, és végül magabiztos győzelmet szerzett.

„Hihetetlen érzés ez egy hihetetlen hétvége után” – mondta a Ferrari spanyolja. „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Ferrarinál, hogy meg tudtuk tenni ezt az óriási előrelépést, és győzelmet tudtunk szerezni ebben az idényben, mely olyan nehezen indult.”

„Tökéletes hétvégét, tökéletes versenyt futottunk, megtettünk mindent, amit kellett, és azt gondolom, erre a győzelemre egész Olaszország, az egész Ferrari büszke lesz.”

Sainz az egész versenyen nagyon taktikusan vezetett: a futam első szakaszában szándékosan visszafogta a tempót, hogy kibírják abroncsai, a hajrában pedig még arra is volt lélekjelenléte, hogy Lando Norrist DRS-távolságon belül tartsa, hogy a brit hatékonyan tudjon védekezni a Mercedesekkel szemben.

„Kulcsfontosságú volt, hogy a gumikopással kapcsolatos korlátaink miatt jól menedzseljük a verseny elejét, hogy eljussunk a kitűzött körszámig. A biztonsági autó nyilván korábban a bokszba kényszerített bennünket, mint szerettük volna, tudtam, hogy hosszú etap vár rám a kemény keverékű gumikon. Le kellett lassítanom George-ot, hogy megadjam a biztonsági autó, illetve a közepes gumikra való váltás lehetőségét, ez pedig tökéletesen működött. Aztán a végén adtam Landónak egy kis DRS-t, hogy segítsem őt, és végül összejött a győzelem.”

Sainz azt mondja, nem igazán volt a versenynek olyan pontja, amikor azt érezte, veszélyben a győzelem.

„Hogy őszinte legyek, végig úgy éreztem, hogy kontroll alatt tartom a dolgokat. Mindig úgy éreztem, hogy megvan a tempóm, hogy azt csináljam, amit akarok. Nem fogok hazudni, az ember azért nyomás alatt van, bármikor benne van a hiba, de úgy éreztem, kontroll alatt tartottam mindent. Amikor pedig sikerült célba érni, az volt a legjobb érzés. Szóval a föld felett járok most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!