Sainz elárulta, hogyan reagált a McLaren, amikor megkereste őt a Ferrari - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, hogyan reagált a McLaren, amikor megkereste őt a Ferrari

HIRDETÉS
Hosszú interjúban mesélte el a Ferrarihoz való szerződésének körülményeit Carlos Sainz. A most még a McLarennel szerződésben álló spanyol azt mondja, nagyon büszke arra, hogy szépen válhat el a wokingiaktól.
Carlos Sainz, McLaren

Sainz a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét veszi át a Ferrarinál 2021-ben, elmondása szerint pedig egy álma válik valóra azzal, hogy az olasz istállónál versenyezhet.

A spanyol versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjúban elárulta, hogyan zajlottak az elmúlt hetek, és miképp kezelte a helyzetet jelenlegi munkaadója, a McLaren. 

„Abban a pillanatban, hogy azt éreztem, van érdeklődés a Ferrari részéről a 2021-re való leszerződtetésemmel kapcsolatban, egyenesen Zakhez [Brown – a McLaren vezérigazgatója] mentem” – mondta Sainz.

„A reakciója pedig az volt, hogy ’oké, hagyunk tárgyalni a Ferrarival, maradjunk kapcsolatban, hogy lássuk, hogy mennek a dolgok’.”

És amint a Ferrari megerősítette, hogy szeretnék leszerződteti őt, Sainz azt mondja, nagyon nyíltan és átláthatóan kezelték az ügyet a McLarennel.

„A kulcs ebben a folyamatban az egyértelműség és a nyitottság volt minden fél részéről. Erre pedig hihetetlenül büszke vagyok, boldogsággal tölt el, hogy így tudtuk ezt kezelni, és nagyon hálás vagyok Zaknek és a csapatának.”

Sainz beszélt arról is, hogyan reagált a McLaren, amikor kiderült, hogy megállapodott a Ferrarival.

„Nagyon örültek nekem és gratuláltak. Azt mondták, ’megérdemled, és biztosak vagyunk abban, hogy nagyszerűen fogsz teljesíteni ott’. És az ember önbizalmának nagyon jót tesz, amikor ilyeneket hall a főnökétől.”

A 25 esztendős versenyző azt mondja, mindent megtesz azért, hogy helytálljon a Ferrarinál.

Hirdetés

„Egy rendkívül keményen dolgozó srácok kapnak, aki el fog utazni Olaszországba, rengeteg időt tölt majd Maranellóban – ugyanúgy, ahogy sok időt töltöttem a McLarennél is. Megpróbálok felépíteni valami különlegeset a Ferrarival, ahogy megpróbáltam felépíteni valami különlegeset a McLarennél is.”

„Emellett pedig remélhetőleg egy nagyon gyors versenyzőt kapnak, egy hihetetlenül motivált srácot, aki mindent belead majd a Scuderiáért.”

A Ferrari-éra azonban csak 2021-ben kezdődik el, Sainznak pedig egy szezont még le kell húznia a McLarennél.

„Szeretnék a lehető legszebben búcsúzni a McLarentől. Szóval higgyenek nekem, mindent beleadok idén, akárcsak tavaly.”

„Jövőre pedig, amikor már a Ferrari csapatának tagja leszek, higgyék el, hogy semmi sem fog nagyobb boldogsággal eltölteni, mint az, hogy a McLarent újra a dobogó tetején látom majd. Forma-1-rajongóként – és a McLaren szurkolójaként – nagyon szeretném, ha ismét a csúcsra jutnának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!