Sainz elárulta, hogyan reagált a McLaren, amikor megkereste őt a Ferrari

Carlos Sainz, McLaren
Fotó: McLaren
Hosszú interjúban mesélte el a Ferrarihoz való szerződésének körülményeit Carlos Sainz. A most még a McLarennel szerződésben álló spanyol azt mondja, nagyon büszke arra, hogy szépen válhat el a wokingiaktól.

Sainz a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyét veszi át a Ferrarinál 2021-ben, elmondása szerint pedig egy álma válik valóra azzal, hogy az olasz istállónál versenyezhet.

A spanyol versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjúban elárulta, hogyan zajlottak az elmúlt hetek, és miképp kezelte a helyzetet jelenlegi munkaadója, a McLaren. 

„Abban a pillanatban, hogy azt éreztem, van érdeklődés a Ferrari részéről a 2021-re való leszerződtetésemmel kapcsolatban, egyenesen Zakhez [Brown – a McLaren vezérigazgatója] mentem” – mondta Sainz.

„A reakciója pedig az volt, hogy ’oké, hagyunk tárgyalni a Ferrarival, maradjunk kapcsolatban, hogy lássuk, hogy mennek a dolgok’.”

És amint a Ferrari megerősítette, hogy szeretnék leszerződteti őt, Sainz azt mondja, nagyon nyíltan és átláthatóan kezelték az ügyet a McLarennel.

„A kulcs ebben a folyamatban az egyértelműség és a nyitottság volt minden fél részéről. Erre pedig hihetetlenül büszke vagyok, boldogsággal tölt el, hogy így tudtuk ezt kezelni, és nagyon hálás vagyok Zaknek és a csapatának.”

Sainz beszélt arról is, hogyan reagált a McLaren, amikor kiderült, hogy megállapodott a Ferrarival.

„Nagyon örültek nekem és gratuláltak. Azt mondták, ’megérdemled, és biztosak vagyunk abban, hogy nagyszerűen fogsz teljesíteni ott’. És az ember önbizalmának nagyon jót tesz, amikor ilyeneket hall a főnökétől.”

A 25 esztendős versenyző azt mondja, mindent megtesz azért, hogy helytálljon a Ferrarinál.

„Egy rendkívül keményen dolgozó srácok kapnak, aki el fog utazni Olaszországba, rengeteg időt tölt majd Maranellóban – ugyanúgy, ahogy sok időt töltöttem a McLarennél is. Megpróbálok felépíteni valami különlegeset a Ferrarival, ahogy megpróbáltam felépíteni valami különlegeset a McLarennél is.”

„Emellett pedig remélhetőleg egy nagyon gyors versenyzőt kapnak, egy hihetetlenül motivált srácot, aki mindent belead majd a Scuderiáért.”

A Ferrari-éra azonban csak 2021-ben kezdődik el, Sainznak pedig egy szezont még le kell húznia a McLarennél.

„Szeretnék a lehető legszebben búcsúzni a McLarentől. Szóval higgyenek nekem, mindent beleadok idén, akárcsak tavaly.”

„Jövőre pedig, amikor már a Ferrari csapatának tagja leszek, higgyék el, hogy semmi sem fog nagyobb boldogsággal eltölteni, mint az, hogy a McLarent újra a dobogó tetején látom majd. Forma-1-rajongóként – és a McLaren szurkolójaként – nagyon szeretném, ha ismét a csúcsra jutnának.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS