Sainz elárulta, mi az a három terület, ahol sokat fejlődött a Ferrari - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, mi az a három terület, ahol sokat fejlődött a Ferrari

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Carlos Sainz abban bízik, az olasz istálló a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon versenyképesebb lehet, mint a bahreini szezonnyitón. A spanyol pilóta elárulta, mely területeken sikerült nagyot fejlődniük 2022-höz képest.
2 - GP BAHRAIN F1/2023 - VENERDI 03/03/2023  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A maranellóiak az időmérőn még valamelyest tartani tudták a lépést a Red Bullokkal Bahreinben, a versenyen azonban jelentős tempóhátrányba kerültek, ráadásul a Ferrari sokat küszködött az abroncsok degradációjával is legfőbb ellenfeléhez képest. Carlos Sainz végül egy 4. hellyel kellett, hogy beérje – miközben csapattársa, Charles Leclerc technikai probléma miatt dobogós helyről esett ki. Sainz azt reméli, ezen a hétvégén, Dzsiddában versenyképesebbek lesznek – bár egyelőre még korai megmondani, hogy valóban bejönnek-e a számításai.

„Szerintem versenyképesebbek lehetünk a versenyen, mivel az aszfalt lehetővé teszi, hogy jobban nyomjuk, miközben kisebb lesz a degradáció” – mondta a spanyol versenyző. „Eddig csak egyetlen mintát láthattunk, Bahreint ezekkel az autókkal. Ott töltöttünk hét napot, és világos, hogy mi volt a problémánk.”

„Meglátjuk, mi lesz Dzsiddában a másmilyen aszfalton, ráadásul ezen a pályán inkább az első tengely dominál. Ez talán segít bennünket – de lehet, hogy ugyanaz lesz a helyzet. Nem tudjuk, de szeretnénk pozitívak maradni.”

Sainz hozzátette, a Ferrarinak három kulcsterületen sikerült előrelépéseket tennie 2022-höz képest: „A végsebességben, a rajtokban, valamint a bokszkiállásokban” – mondta.

„Minden tekintetben sikerült előrelépnünk tavalyhoz képest, szóval nem arról van szó, hogy rosszabbak lettünk. A gyengeségek a gumik degradációjában rejlenek, ráadásul a Red Bull is gyorsabb lett annál, mint amit tavaly év végén láttunk tőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!