Sainz elárulta, mi okozza most a Ferrari legfőbb problémáját - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, mi okozza most a Ferrari legfőbb problémáját

Bár alapvetően jól érzi magát a Ferrari idei versenyautójában, Carlos Sainznak eddig még nem sikerült kellően jó időmérős köröket futnia. Emellett pedig van egy terület, ami különösen nagy nehézséget okoz számára és csapattársa, Charles Leclerc számára.

A Ferrari győzelmi reményekkel vágott neki a 2023-as F1-es világbajnokságnak, ám Bahreinben és Szaúd-Arábiában sem tudott kellően jó tempóval előrukkolni ahhoz, hogy valóban esélyük legyen az elsőségre. A Scuderia ráadásul Dzsiddában nemcsak a Red Bull-lal, illetve Fernando Alonso Aston Martinjával szemben maradt alul, hanem a Mercedesekkel szemben is.

Carlos Sainz most elárulta, az egyik fő nehézséget az okozza számára idén, hogy a csapat idei, SF-23-as versenyautójával egyáltalán nem egyszerű feladat forgalomban autózni.

 

„Nem sikerült még két jó időmérőt futnom, de az érzéseim az autóval kapcsolatban rendben vannak” – mondta a spanyol versenyző. „Azt gondolom, a legjobban akkor küszködünk az autóval, amikor piszkos levegőben autózunk vele, így volt ez a bahreini és a dzsiddai első etapban is.”

Bár az új technikai szabályok 2022-es bevezetésével igyekeztek megszabadulni a „piszkos levegőtől” az F1-ben, a csapatok a szabályok keretein belül elő tudtak állni olyan megoldásokkal, melyek miatt ez visszatérő probléma lett. Sainz azt mondja, ez azért is problémás, mert túlmelegedési problémákat okoz.

„Egyszerűen nagyon nehéz követni ezzel az autóval, mivel amint piszkos levegőbe kerülünk, túlmelegedési gondjaink lesznek, ami még jelentősebb, ha követünk egy autót.”

A spanyol arról is beszélt, neki is van még hová fejlődnie, az év első két időmérőjén ugyanis nem tudta kellően odatenni magát.

„Az érzéseim a szabadedzéseken mindig jók, egyszerűen csak nem sikerült jó köröket összerakni az időmérőn még ezzel az autóval. De ez nem aggaszt annyira, mivel ahogy telik a szezon, annál jobban érzem magam az autóban, szóval össze fog állni.”

„Legalább a versenyeken meglehetősen következetes tudtam maradni, szállítottam a pontokat, még ha nem is eleget, és persze szeretnék dobogós helyekért és győzelmekért harcolni. Ideje pontokat gyűjteni, és ráfeküdni a fejlesztésekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz elárulta, mi okozza most a Ferrari legfőbb problémáját
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!