Sainz elárulta, miért könnyebb megemészteni az idei műszaki gondokat - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, miért könnyebb megemészteni az idei műszaki gondokat

HIRDETÉS
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz azt mondja, könnyebb megemészteni az olasz istálló idei motorgondjait annak tudatában, hogy a legalább a teljesítmény tekintetében nagyot tudtak előre lépni az idei szezonra.
GP AUSTRIA F1/2022 - DOMENICA 10/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Laurent Mekies Carlos Sainz

Sainz számára nehezen alakult a 2022-es idény első fele, és bár a Brit Nagydíjon úgy tűnt, győzelmével megérkezik a várt áttörés, az egy héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjon egy váratlan motorhiba miatt kiállni kényszerült.

És nem ez volt az első eset, hogy a Ferrari műszaki probléma miatt bukott el egy jó eredményt: Charles Leclerc Spanyolországban és Azerbajdzsánban is motorhiba miatt esett ki, míg Sainz Bakuban hidraulikai probléma miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

A spanyol pilóta korábban arról beszélt, könnyebb megemészteni a technikai gondokat annak tudatában, hogy legalább a teljesítményük sokat javult idén.

„Csapatként még mindig motiváltak és egységesek vagyunk. Egy bukkanóba futottunk most, és miután sikerült előrelépnünk a motorral idén, inkább hajtok rá erre a bukkanóra, minthogy egy gyenge, de megbízható motorom legyen” – mondta a spanyol versenyző. „Csapatként szerintem nagyszerű munkát végeztünk idén a motorral, és egyszerűen csak szembesülünk néhány problémával, amik meg lesznek oldva, ebben egészen biztos vagyok.”

A spielbergi kiesés után persze már Sainz is nehezebben találta a szavakat: a Ferrari versenyzője csalódott, mert értékes pontoktól estek el.

„Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, mivel világos, hogy elég simán elérhető lett volna a kettős győzelem. Erős tempóm volt, főleg a kemény keverékű gumikkal. A degradáció nagyon magas volt, de remekül kezeltük. Az utolsó etapban az autó nagyon jónak tűnt, amíg nyilván nem jött a probléma. Nehéz elfogadni ezt az eredményt, mivel a csapat és én is értékes pontoktól estünk el a bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!