Sainz elárulta, miért küszködött a Ferrari Mexikóban - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, miért küszködött a Ferrari Mexikóban

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerint a mexikói pálya tengerszint feletti magassága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem tudtak jó teljesítményt nyújtani a vasárnapi versenyen.

Az olasz istállónak esélye sem volt a dobogóra a Mexikói Nagydíjon, Sainz végül csapattársát megelőzve az 5. helyen ért célba közel egy perccel lemaradva a versenyt megnyerő Max Verstappentől. A spanyol versenyző úgy érzi, a maximumot hozta ki futamából, ami nem volt nehéz feladat – a tempó viszont egyértelműen nem volt meg.

„Nem igazán éreztük nehéznek a versenyt, sokkal jobbnak tűnt a helyzet, de sajnos a tempó nem volt meg ezen a hétvégén” – magyarázta a spanyol. „Ki kell elemeznünk a történéseket.”

„Egyértelműen látjuk, milyen volt a top 4 tempója ezen a hétvégén – tudjuk, hogy mik az okok, ami pozitívum. Egy kicsit kaotikusabb versenyre lett volna szükségünk, de semmi sem történt. Én a magam részéről jó versenyt futottam, jó volt a tempó, de az 5. hely volt a maximum.”

Arra a konkrét kérdésre, hogy mi is volt pontosan a küszködés oka, Sainz így felelt: „Meg lehet kérdezni róla a csapatot, de tudjuk, milyen kompromisszumokat kellett kötnünk.”

„A hétvégét megelőzően tudtuk, hogy ezzel az autóval ilyen tengerszint feletti magasság mellett veszíteni fogunk egy kis teljesítményt. 1 percre voltunk lemaradva Verstappentől, de én egy hónapja nem versenyeztem már [a japán és amerikai kiesések miatt], szóval jó volt végre körözni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!