Sainz elárulta, miért lesz nagyon érdekes a japán F1-es hétvége - F1VILÁG.HU

Sainz elárulta, miért lesz nagyon érdekes a japán F1-es hétvége

HIRDETÉS
Muszáj lesz kompromisszumokat kötni a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérője előtt a hétvége hátralévő részére várható változékony időjárási körülmények miatt – ezt mondja a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz.
2 - GP GIAPPONE F1/2022 - VENERDI’ 07/10/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol pilóta a 6. legjobb idővel zárta a szuzukai nyitónapot pénteken, az esős szabadedzéseken pedig saját bevallása szerint sok hasznos dolgot tanultak, és nagyon élvezte, hogy a nehéz szingapúri hétvégét követően újra róhatta a köröket a Ferrari versenygépével. Sainz azt mondja, érdekes hétvége vár a rajongókra, a csapatoknak pedig nehéz dolguk lesz a folytatásban, hiszen a beállítások tekintetében kénytelenek lesznek kompromisszumokat kötni a szombati időmérő előtt.

„Nem voltak ideálisak a körülmények, de legalább következetesen alakultak. Amikor tehát esett, el tudtunk végezni néhány tesztet, ez pedig mindig érdekes. Esőben mindig lehet tanulni valamit az autóról, a vezetésről” – mondta a spanyol versenyző. „Én imádom az ilyen körülményeket, ezért is volt fontos nekem a nehéz szingapúri verseny után próbálkozni, és megbirkózni az autóval, hogy lássam, el tudom-e újra kapni a ritmust. Sikerült, gyors voltam, és ismét otthon érzem magam az autóban!”

A hétvége hátralévő részére, a várhatóan száraz időmérőre, illetve a jósolt vasárnapi esőre vonatkozóan Sainz hozzátette: „Kompromisszumokat kell majd kötni. Úgy tűnik, vasárnap esni fog, szóval lesz pár dolog, amit kétszer át kell gondolnunk a szombati időmérő előtt. Érdekes hétvége lesz ez, az időmérőn padlóig kell majd nyomni szárazon, ami egy ilyen pályán lenyűgöző, és aztán a várható eső érdekessé teszi a dolgokat.”

Arra a kérdésre, hogy az esős körülményeknek köszönhetően közelebb tudnak-e férkőzni a Red Bullhoz, a Ferrari pilótája így válaszolt: „Azt gondolom, a Red Bull gyors bárhol, bármikor, esőben, szárazon, lassú- és gyors pályákon, egyenesekben, lassú kanyarokban… Ezzel a csomaggal mindenhol gyorsak. De mi is nagyon gyorsak vagyunk, szóval azon múlik, hogy kinek sikerül jól kihegyeznie a hétvégét, és ki találja meg azt az utolsó tizednyi előnyt a másikkal szemben.” 

A Forma-1-es Japán Nagydíj időmérőjét magyar idő szerint szombat reggel 8 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!