Friss hírek

Sainz: Elégedettnek kell lennem ezzel az 5. hellyel

GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - SABATO 17/04/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz
A 11. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba a komoly izgalmakat tartogató Emilia-Romagna Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol pilóta igazán küzdelmes versenyen van túl, és úgy érzi, a dobogóra is esélye volt, bár kétségkívül számos új szituációval szembesült az imolai futam során.

Sainz azt mondja, mivel először vezette vizes pályán a Ferrari SF21-es versenyautóját, nem volt könnyű dolga, és úgy érzi, elégedett lehet a vasárnap megszerzett 5. hellyel.

„Mindent beleadtam – talán egy kicsit sokat is!” – viccelődött a verseny után a Ferrari versenyzője, utalva arra, hogy a futam során többször is hibázott, és meglátogatta a pálya szélét.

„Azért vagyunk itt, hogy a határokat feszegessük. Ez volt az első alkalom, hogy használtam az esőgumikat ezen a Ferrarin, szóval meg kellett ismerkednem ezzel a helyzettel. De nagyon gyors voltam, körönként másodperceket hoztam az előttem lévőkön, aztán játszadoztam a fékegyensúllyal, volt pár megcsúszásom, és a sóderágyat is meglátogattam.”

„De sikerült visszajönnöm, de a tempó olyan jó volt, hogy fel tudtam zárkózni.”

Sainz azt mondja, természetesen bízik abban, hogy a következő versenyeken a dobogós helyekért harcolhat, és hozzátette, ma sem voltak azért olyan messze a pódiumtól.

„Ma nagyon közel voltunk a dobogóhoz, pár másodpercre voltunk tőle. És csak azzal 10 másodpercet veszítettem, hogy a kavicságyba csúsztam. Szóval nem volt olyan messze az a dobogó, még úgy sem, hogy a 11. helyről rajtoltam.”

„A tempó biztató, és az érzéseim is nagyon biztatóak voltak az autóban vizes pályán, és szárazon is tartani tudtam a lépést Charles-lal és Landóval. Szóval vannak pozitívumok, egyszerűen csak jól össze kell raknunk egy teljes hétvégét.”

„Ma a 11. helyről rajtoltam, elkövettem néhány hibát, és először vezettem esőben – ha ezeket figyelembe vesszük, nem lehetek csalódott azzal, hogy az 5. helyen értem célba.”

Ha a mezőny egészét nézzük, talán Sainz az a versenyző azon pilóták közül, akik csapatot váltottak, aki a legjobban beilleszkedett új „családjába” – természetesen az eredmények alapján.

„Nagyon keményen dolgozom, rengeteg időt töltök a gyárban” – mondta ezzel kapcsolatban a Ferrari pilótája.

„De még messze vagyok attól, hogy az a Carlos legyek, aki a McLarennél voltam. Ezzel pontosan tisztában vagyok, és a csapat is tudja. De megmutattam, hogy azért jó a tempóm – a bahreini időmérőn, és most, az esőben is. Szóval vannak villanások, és tovább kell folytatnom a munkát, a tapasztalatok pedig szépen összeállnak a versenyek előrehaladtával, és ezzel erősebbé válok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!