Sainz elismerte, a tavalyi autóval nem állt készen a vb-küzdelemre - F1VILÁG.HU

Sainz elismerte, a tavalyi autóval nem állt készen a vb-küzdelemre

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz elismerte, tavaly még „nem állt készen” arra, hogy a világbajnoki címért csatázzon. A spanyol pilóta azt reméli, vissza tudja nyerni azt a következetességet, amit annak idején a McLarennél, illetve a Ferrarinál eltöltött első évében láttunk tőle.
Carlos Sainz, Ferrari

Sainz 2021-ben szerződött a maranellói istállóhoz, és első évében jobban tudott teljesíteni, mint csapattársa, Charles Leclerc. A tavalyi szezon viszont kiábrándítóan alakult számára, rengeteg hibát elkövetett, és korábban egy interjúban már elárulta gyenge teljesítményének okait.

„Hogy őszinte legyek, a tavalyi autóval talán nem álltam készen” – mondta Sainz, amikor a bajnoki küzdelemről kérdezték. „Ha a bajnokságot a 2021-es autóval futottuk volna, akkor készen álltam volna. Az első Ferrarinál eltöltött évemben bizonyítottam. De tavaly ilyen helyzetbe kerültem. Megesik.”

„Egy F1-es versenyző pályafutása hosszú. Mindig lesznek autók, amik neked épültek, beülsz, és anélkül, hogy nyomnád, kiemelkedő köridőket tudsz elérni. Aztán vannak olyan autók, amikkel hiába nyomod, úgy érzed, hogy hiányzik egy kicsit – és nekem tavaly hiányzott.”

Sainz hozzátette, hozzá kellett szoknia ahhoz is, hogy újra a mezőny elejében csatázik – ahogy annak idején az alsóbb szériákban.

„Az is igaz, hogy rengeteget tanultam tavaly abból, hogy az élen harcoltam. Más, mint a középmezőnyben csatázni. Más szinten nyomják, más menedzselésre van szükség ahhoz, hogy nyerj egy futamot, vagy szerezz egy pole pozíciót. Olyan dolgok ezek, amikben nem volt részem 8 vagy 9 évig.”

„Szóval ez olyan tapasztalat, ami feltehetően hasznomra válik idén.”

A spanyol pilóta beszélt arról is, a Ferrari meglehetősen idegesen viselkedő F1-75-ös versenyautója miatt változtatnia kellett vezetési stílusán.

„Hiányzott a következetesség, ami az egyik erősségem volt versenyzőként. Bármi is volt az oka, nem éreztem rá az autóra, nem éreztem magam kényelmesen benne. Ezért egy kicsit elengedtem ezt a ’következetességet’, ami annyira erőssé tett a mclarenes években, illetve a Ferrarinál eltöltött első szezonomban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!