Sainz elismerte, aggódik a Ferrari megbízhatósága miatt - F1VILÁG.HU

Sainz elismerte, aggódik a Ferrari megbízhatósága miatt

HIRDETÉS
A Bahreinben látottak után aggódik a Ferrari autójának megbízhatósága miatt Carlos Sainz, a spanyol versenyző azonban optimista azt illetően, hogy az olasz istálló fel tud majd zárkózni 2023-ban.
Charles Leclerc, Carlos Sainz, Ferrari

Azt követően, hogy tavaly a 2. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, a Ferrari természetesen újra a világbajnoki címet tűzte ki célul, a szezon azonban nem úgy indult, ahogy a csapatnál remélték, hiszen versenytempó tekintetében az olaszok jócskán elmaradtak a Red Bulltól, Charles Leclerc ráadásul technikai probléma miatt kiesett.

Sőt, a monacói a hétvégén esedékes Szaúd-arábiai Nagydíjon 10 rajthelyes büntetést kap majd, miután már a harmadik vezérlőelektronikát kell autójába szerelni. Ez csapattársa, Carlos Sainz szerint kétségkívül nem ideális, és természetesen aggasztónak tartja a megbízhatósági gondokat. A rutinos pilóta viszont azt mondja, a Ferrarinál természetesen mindent megtesznek azért, hogy a folytatásban ne legyenek hasonló problémáik.

“Hogyne, meglehetősen aggódunk” – mondta a spanyol versenyző újságíróknak nyilatkozva. “Nem így akartuk volna kezdeni a szezont, hogy már a második versenyen büntetést kapjunk. Egyértelmű, hogy nem örülünk annak, hogy már az első versenyhétvégén gondunk volt az akkumulátorral és az ECU-val, és gyengeségként azonosítottuk ezt a területet.”

“Nagyon-nagyon hosszú idő után először fordult elő ilyen meghibásodás, szóval váratlanul ért bennünket. Hoztunk intézkedéseket annak érdekében, hogy orvosoljuk, és meggyőződésem, hogy rövid távon képesek is leszünk megoldani. Szóval igen, rossz helyzetben vagyunk, de most már csak előre tekinthetünk, és igyekszünk javítani rajta. Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy ezen a hétvégén versenyképesebbek leszünk.”

Sainz azt mondja, bár csúfos vereséget szenvedtek Bahreinben, nem lehet elvitatni azt a fejlődést, amit az elmúlt évek során elértek. A spanyol viszont azt mondja, pontosan tudják, hogy amit eddig nyújtottak, az kevés.

“Azt gondolom, ez pusztán annak a jele, hogy valaki jelenleg jobb munkát végez nálunk, és javulnunk kell. Noha minden évben emeljük a mércét, és erősebb csapattá válunk, a többiek is ugyanezt teszik. Nem csupán arról van szó, hogy javulhatunk egyik évről a másikra, hanem arról is, hogy mekkora fejlődést tudunk elérni a mezőny többi tagjához képest. Három éve vagyok már a Ferrareinál, és az a fejlődés, amit a csapat elért 2021 óta, óriási. Viszont eddig nem volt elegendő ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullt, vagy a Mercedest. 2021-ben a 3. helyen zártunk, tavaly pedig a 2. pozícióban.”

“Nyilvánvalóan a szezonkezdés nehéz volt, és problémánk volt a versenytempóval, illetve a megbízhatósággal, amire őszintén szólva nem számítottunk, és kissé váratlanul ért minket. De mindent megteszünk azért, hogy ne forduljon újra elő. Úgy gondolom, a fejlesztések tekintetében jó munkát fogunk végezni idén, és nagyon egyértelmű céljaink vannak azzal kapcsolatba, hogy min kell javítanunk az autón. Maga az autó pontosan úgy reagál, mint ahogy a szélcsatornában, szóval tudjuk, hol gyenge, és min akarunk javítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!