Friss hírek

Sainz elismerte, Leclerc nagyon erős teljesítményt nyújt

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz elismerte, tanulnia kell az egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon történtekből, pályafutása egyik legkiábrándítóbb hétvégéjén van ugyanis túl, és csapattársa, Charles Leclerc teljesítménye is jól mutatja, mit lehet kihozni a Scuderia idei versenyautójából.

Miközben Leclerc idei második győzelmét is megszerezte Ausztráliában, Sainz számára kiábrándítóan alakult a melbourne-i futam: a 9. helyről rajtolva már a harmadik körben kiesett, így pont nélkül zárt. Pedig az ausztrál hétvége alapvetően jól indult számára, és úgy érezte, egyre otthonosabban érzi magát az autóban.

Sainz természetesen tisztában van azzal, Leclerc mennyire magasra tette a lécet, és remekül ráérzett a Ferrari idei autójára. Neki pedig tanulnia kell az Ausztráliában történtekből, hogy a folytatásban ő is tökéletes teljesítményt nyújtson.

Hirdetés
 

„Charles nagyon jól vezet. Ahogy mondja, nagyon jól kiismerte ezt az autót, és nagyszerű dolgokat tud véghez vinni vele. Természetesen ez egy nagyszerű autó, de úgy gondolom, nagyon erős versenyeket rak össze, és nagyon erős teljesítményt nyújt. Szóval izgatott voltam az időmérő és a futam miatt, látni akartam, mekkora fejlődést értem el” – fogalmazott a spanyol versenyző.

„De sajnos ez nem történt meg. Mindig benne volt a pakliban, hogy lesz olyan verseny, ahol a dolgok nem kedveznek majd nekem, és benne volt a pakliban, hogy hibázok. Most az a fontos, hogy tanuljak belőle.”

„A lényeg, hogy megpróbáljak még tökéletesebb lenni, és próbálok jobban belemerülni a részletekbe, mert úgy érzem, hogy ezzel az autóval, ami idén rendelkezésünkre áll, rengeteg pontot veszítünk azokon a versenyeken, amiken nem érünk célba.”

Sainz azt mondja, kétségkívül pályafutása egyik legkiábrándítóbb hétvégéje volt a melbourne-i.

„Nem emlékszem pontosan a többi 100 versenyemre az F1-ben, szóval nehéz megmondani, hogy ez volt-e a legrosszabb, de határozottan olyan hétvége volt, ami úgy tűnt, jól alakul majd. Úgy tűnt, sokkal otthonosabban érzem magam az autóban, és erős köröket raktam össze a hétvége során. És hirtelen az egyik legkiábrándítóbb hétvégémbe fordult át a dolog. Nem fogom tagadni.”

„Ami fontos, hogy tanultam belőle, és csapatként is tanulunk belőle, hogy még tökéletesebbek és erősebbek legyünk minden szempontból. És ne feledjük, még 20 verseny van hátra, bármi megtörténhet. Csak motivációként használhatjuk ezt a hétvégét, hogy tanuljunk belőle, és még tökéletesebb 20 versenyünk legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!