Friss hírek

Sainz elismerte, szédült a futam közben

Szombati balesete okán meglehetősen levertnek érezte magát a vasárnapi Orosz Nagydíjon a Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz.


Szombati balesete okán meglehetősen levertnek érezte magát a vasárnapi Orosz Nagydíjon a Toro Rosso ifjú versenyzője, Carlos Sainz.

A spanyol tehetség a harmadik szabadedzésen bukott nagyot, a balesetet követően pedig a közeli kórházba szállították kivizsgálásra, ahonnan aztán már este kiengedték.

Hirdetés
 

Vasárnap reggel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi delegáltja zöld utat adott Sainz versenyzésének, a Toro Rosso versenyzője azonban elismerte, nem volt 100 százalékos.

„Hogy őszinte legyek, az első 10 körben, még a biztonsági autó mögött szédültem egy kicsit a gumimelegítések közben” – vallotta be Sainz.

„Nem tudom, hogy csak mentális zavar volt-e, mert épp a balesetre gondoltam, de 10 kör után elmúlt, és probléma nélkül versenyezhettem.”

Arra a kérdésre, hogy a futam előtt hogy érezte magát, Sainz így felelt: „Egy kicsit talán szédültem. Ha furcsa mozdulatokat teszek, a nyakam és a hátam fáj egy kicsit, de az autóban nem volt problémám sem a nyakammal, sem a hátammal.”

„Csak az első 10 körben volt egy kis szédülés a biztonsági autó mögött. De felnyitottam a sisakrostélyomat, ami segített.”

Az ifjú pilóta hozzátette, egy kicsit aggódott is a futam elején.

„Azt mondtam magamnak, remélem, hogy nem lesz ilyen az egész futam során. De 10 kör után elmúlt, és tényleg problémák nélkül nyomhattam.”

A Toro Rosso versenyzője végül nem ért célba Szocsiban – fékhiba miatt épp abban a kanyarban csúszott ki, ahol szombaton csúnyán összetörte autóját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!