Sainz elismerte, szíven ütötte, hogy Hamiltonra cseréli őt a Ferrari - F1VILÁG.HU

Sainz elismerte, szíven ütötte, hogy Hamiltonra cseréli őt a Ferrari

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz elismerte, szíven ütötte, amikor kiderült, az olasz istálló nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését. A spanyol pilóta helyére Lewis Hamilton érkezik majd 2025-ben, Sainz azonban győzni akar az előttünk álló idényben.
Carlos Sainz, Ferrari

Február elején bombaként robbant a hír, a Ferrari szerződést kötött a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, aki így 2025-től Charles Leclerc csapattársa lesz a patinás olasz csapatnál. Mindez azt jelenti, hogy Sainzna mennie kell Maranellóból, egyelőre pedig nem lehet még tudni, hogy a rutinos versenyző hol folytatja pályafutását.

Sainz nevét már a Mercedesszel, illetve az F1-be 2026-ban megérkező Audival is összefüggésbe hozták, ő azonban minden lehetőséget szeretne megvizsgálni, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa meg jövőjével kapcsolatban.

„Az én nevemet most mindennel összefüggésbe hozták, nemcsak az Audival vagy a Mercedesszel — reálisan nézve ugyanis a dolgokat, beszélek mindenkivel, és megnézem az összes lehetőségemet” — fogalmazott a spanyol versenyző, majd hozzátette, a Ferrari 2025-ös autójának fejlesztésében már nem segédkezik.

„A jövőm világos abban a tekintetben, hogy nem leszek a Ferrarinál 2025-ben, szóval minden figyelmemet 2024-re fordítom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az SF-24-esből. Nyomni fogjuk azért, hogy a lehető legtöbb versenyt megnyerjük, és versenyképesek legyünk az idei szezonban. Nyilvánvalóan nem fogok az autó fejlesztésére fókuszálni, hiszen nem fogom vezetni jövőre, és ők sem akarják, hogy érintett legyek a jövőbeli dolgokat illetően.”

„De ami az idei autót illeti, gőzerővel nyomom majd, minden tőlem telhetőt beleadok, miközben azt várom el, hogy ők is a legjobbat nyújtják az idei évre.”

A Ferrari versenyzője elismerte, szíven ütötte, amikor kiderült, Lewis Hamilton veszi át a helyét 2025-ben.

„Nagy ütés volt. Természetesen, hiszen nem számítottam rá. Biztos voltam benne, hogy meghosszabbítom a szerződésem a Ferrarival, és minden egyeztetés, amit addig folytattunk, pozitívan alakult. Meglehetősen biztosak voltunk abban, hogy együtt folytatjuk, de aztán gyorsan megváltozott minden, a helyzetem pedig teljesen megváltozott.”

Sainz ugyanakkor úgy érzi, a folytatásban is szépen alakulhat pályafutása a Forma-1-ben: „Még mindig azt érzem, hogy remek helyzetben vagyok, és eldönthetem, hol folytatom. Jó helyzetbe hoztam magam ezzel kapcsolatban, hiszen dönthetek arról, hol akarom megtenni a következő lépéseket karrieremben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz elismerte, szíven ütötte, hogy Hamiltonra cseréli őt a Ferrari
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!